Hotel Kahya

4*4*4*4*
Saray Mahallesi , Güzelyalı Caddesi. No: 24 /07400, Alanya, Turkey
Hotel Kahya GalériaGaléria (5 + 3)
69%
Celkovo hodnotený
ako 105. najlepší z 220.
v oblasti Alanya
Úžasné0
Výborné6
Dobré0
Skôr zlé4
Zlé1
Veľmi zlé0
Kahya od578€vrátane poplatkov

Hotel Kahya recenzie

Archív recenzií

michaela vancova Detail recenzie

Boli sme veľmi spokojní

, (41 - 50 rokov, rodina s deťmi) odporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 1 čitateľom recenzia pomohla
75%
Romika Detail recenzie

Veľmi dobré miesto na oddych aj s deťmi

, (41 - 50 rokov, rodina s deťmi) odporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 1 čitateľom recenzia pomohla
94%
Mária Detail recenzie

Bolo tam super, strava ohromná, chválime...

, (51 - 60 rokov, pár 2 osoby) odporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 1 čitateľom recenzia pomohla
86%
zuzana Detail recenzie

Výborna dovolenka.

, (21 - 30 rokov, pár 2 osoby) odporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 4 čitateľom recenzia pomohla
81%
Daniel Detail recenzie

Super dovolenka

, (31 - 40 rokov, pár 2 osoby) odporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 9 čitateľom recenzia pomohla
86%
Mirka Detail recenzie

Tento hotel neodporúčam!

, (21 - 30 rokov, pár 2 osoby) neodporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 1 čitateľom recenzia pomohla
53%
Jana Detail recenzie

Stačilo mi, nevrátim sa.

, (31 - 40 rokov, pár 2 osoby) neodporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 1 čitateľom recenzia pomohla
43%
vika Detail recenzie

Veľmi nás otravovali tureckí obchodníci,...

, (31 - 40 rokov, pár 2 osoby) odporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 0 čitateľom recenzia pomohla
51%
Mima Detail recenzie

Od centra Alanye je hotel vzdialený 20...

, (21 - 30 rokov, pár 2 osoby) odporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 0 čitateľom recenzia pomohla
53%
omi Detail recenzie

S dovolenkoou sme po každej stránke veľmi...

, (41 - 50 rokov, pár 2 osoby) odporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 0 čitateľom recenzia pomohla
76%
5*5*5*5*5*
Celkové hodnotenie
S dovolenkoou sme po každej stránke veľmi spokojní. Hotel, izba, strava, pláž a more boli super. Neváhali by sme sa tam vrátiť. Okrem toho sme mali vynikajúcu delegátku, aj vďaka ktorej bol náš pobyt v Turecku taký príjemný. Delegátka sa nám venovala aj vo svojom osobnom voľne, bola znalá pomerov v Turecku a poskytla nám užitočné rady.
5*5*5*5*5*
Izby
Hotel má vynikajúcu polohu, hneď vedľa známej Kleopatrinej pláže, od ktorej je oddelený len miestnou jednosmernou komunikáciou (málo frekventovanou). Tvoria ho tri budovy, medzi ktorými je bazén s toboganmi. Je to podľa mňa veľmi príjemný hotel, poskytujúci ubytovanie v útulných izbách s individuálnou klimatizáciou, ktorú sme tu veľmi ocenili. Izba, ktorú sme dostali bola priestranná, zariadená vkusným nábytkom, hoci bolo na ňom vidieť zub času, ale nič hrozné. Upratovali nám každý deň a každý deň nám aj vymieňali uteráky. Posteľné prádlo sa menilo len raz za náš 12 dňový pobyt. Naša izba mala výbornú polohu, pretože do nej celý deň nesvietilo priame slnko a z balkóna sme mali výhľad na bazén a hlavnú budovu hotela, v ktorej bola aj recepcia. Trochu bolo vidieť aj more.
5*5*5*5*5*
Pláž
Kleopatrina pláž je skutočne krásna. Na východnej strane ju uzaviera strmé bralo, na vrchole ktorého je rozsiahla pevnosť, vhodný objekt na výlet. Jej dĺžku si netrúfam ani odhadnúť. Dovolenkári tu majú k dispozícii dostatočný počet lehátok a slnečníkov, ktoré sú však na môj vkus príliš husto a poplatok 2.5 eura za každý kus sa mi zdá trochu veľa. Je tu však dostatok priestoru aj pre voľné táborenie. Pláž je upravovaná a čistá. More podľa môjho názoru nemalo chybu. Snáď len vstup do vody by pre niekoho mohol byť problematický. More tu totiž dosť silno naráža na pobrežie, čim sa tam vytvárajú vlny, ktoré by sami o sebe nevadili, no kamenné platné pri brehu sú hodne šmykľavé a tak do vody treba vchádzať opatrne. Pre nás to však nebol problém, ba práve naopak, užívali sme si tento živel a hodne sme sa vo vlnách vyšantili. Voda bola osviežujúco teplá a mohli sme v nej plávať celé hodiny. Veľkým plusom pre plavcov bolo, že v mori boli hádam po celej dĺžke pláže natiahnuté laná s bójami a tak nehrozil žiaden stret s loďou alebo iným plavidlom. Bóje boli od brehu pomerne ďaleko, takže aj dlhotraťoví plavci si mohli prísť na svoje. Keďže na Kleopatrinej pláži nie je žiaden prístav, voda je veľmi čistá. Jediným mínusom je, že v mori nie je takmer žiaden život. Za celý čas sme videli len dve raje a zopár malých rybičiek a tak naše šnorchle zostali nevyužité. Kleopatrina pláž je jednym slovom úžasná a ak by sme sa znovu rozhodli stráviť dovolenku v Turecku, tak určite na Kleopatrinej pláži.
5*5*5*5*5*
Strava
My sme mali len polpenziu, iná možnosť v CK ani nebola, ale môžem povedať, že so stravou sme boli veľmi spokojní. Raňajky sa mohli zdať trochu jednotvárne, stále bolo to isté, len s malými obmenami, ale sortiment bol taký, že každý deň sa dalo vybrať niečo iné. Na raňajky sme mali tri druhy salámu, niekoľko druhov veľmi chutných syrov, maslo margarín, rôzne džemy, med atď, pečivo bolo biele, ale aj celozrné, k pitiu boli dva druhy džúsu (tang), voda, rôzne druhy čaju, káva, mlieko, kakao a čokoláda. ďalej tu boli cereálie, sladké pečivo a každý deň červený melón. Potom tam robil kuchár omeletu, boli tam zapekané zemiačiky, párky a to hádam aj stačí. No a večeri naozaj nemám čo vytknúť. Bohatý šalátový stôl, že bol až problém si vybrať. Z hlavných jedál boli stále dva druhy mäsa. Jedno bola určite jahňacina, ale veľmi chutne pripravená a druhé bola kuracina a myslím, že teľacina. Ako príloha bola stále ryža, chrumkavé hranolky, dusená alebo zapekaná zelenina. Nechýbali ani sladkosti, no a každý večer tri druhy ovocia. Striedali sa broskyne, hrozno, žltý a červený melón, slivky a hrušky. Okrem čerstvého ovocia tu boli figy, a sušené marhule. Nápoje k večeri bolo treba kupovať, ale tak to už pri PP býva. Z nášho pohľadu jednoducho spokojnosť.
5*5*5*5*5*
Personál
Personál, tak na recepcii, ak aj v jedálni, bol príjemný a ústretový. Vďaka prevažne nemeckej klientele sa mi zdá, že lepšie hovorí nemecky, ale my sme nemali problém ani s angličtinou.
1*
Šport
nevyhľadávali sme, takže neviem
Tipy
Tipy
Ponúkajú sa tu rôzne výlety a to tak zo strany cestovných kancelárií, ako aj pouličných predajcov. My obyčajne zvykneme využívať služby práve miestnych cestovných kancelárií, kde sú ceny za tie isté výlety o polovicu nižšie ako tie, ktoré pýtajú naše cestovky, ale tu v Turecku sme sa trochu obávali a tak sme sa rozhodli ísť na jeden výlet cez našu cestovku. Bol to jednodňový výlet do Manavgatu. Na programe bola návšteva Manavgatských vodopádov, zlatníctva, potom plavba loďou po rieke Manavgat až do jej delty, ďalej kúpanie v mori alebo v chladných vodách rieky, zase plavba späť a autobusom do Alanye. Priznám sa, že s výletom som nebol veľmi spokojný, pretože tam, kde by som sa rád zdržal dlhšie, ako napríklad pri vodopádoch, tak tam sme mali dokopy len 20 minút, ale za to na zlatníctvo bolo vyše hodiny. Samozrejme plavba loďou bola tiež zaujímavá, videli sme sladkovodné korytnačky a pelikány, mohli sme porovnať teplotu vody v rieke a mori, ale ja som od toho čakal viacej. Moja manželka by pravdepodobne mala iný názor. Pre tých, čo sa budú rozhodovať ísť na nejaký výlet však doporučujem, ak ste aspoň trochu jazykovo zdatní, ísť cez miestne cestovky, nie však cez kadejakých pouličných predajcov, lebo to by sa nemuselo vyplatiť. Okrem tohto výletu sme išli pozrieť pevnosť, týčiacu sa nad Kleopatrinou plážou. Zvolili sme si skoré ranné hodiny, hneď po raňajkách (teplota bola ešte na vydržanie) a taxíkom sme sa nechali vyviesť hore. Mohli sme využiť aj autobus (dolmušu), ale taxík bol pre nás pohodlnejší a hlavne, stanovište bolo rovno pred hotelom Kahya. Okrem nás tam išli aj ďalší dovolenkári z nášho turnusu a tak to vyšlo aj lacnejšie. Bol to zaujímavý výlet, z hradieb sme videli krásnu panorámu Alanye, a vlastne prvýkrát sme videli aj jej východnú časť. Cestou dolu sme sa pristavili pri stánkoch a za pomerne lacný peniaz kúpili nejaké suveníry.
Nahlásiť chybu
Cestovná kancelária
Autor tejto recenzie uviedol, že organizátorom zájadu bola CK: Aeolus
Termín pobytu
Termín pobytu (august 2006, 13 - 15 dní)
123456789101112
janfebmaraprmájjúnjúlaugsepoktnovdec
Celkové hodnotenie
Celkové hodnotenie
odporúčaOdporúčamodporúčaZhoda s katalógomodporúčaSplnil očakávanianeodporúčaVhodný pre deti
Bola táto recenzia pre Vás užitočná?Áno
Nechajte si bezplatne zasielať notifikácie
Vždy keď pribudne pre toto ubytovanie nová recenzia, zašleme správu na Váš email.
 
Táto recenzia je názorom pisateľa, nie názorom recenzie-hotelov.sk
Miruška Detail recenzie

Alánya ako letovisko je nádherné, tu by som sa...

, (21 - 30 rokov, pár 2 osoby) odporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 2 čitateľom recenzia pomohla
56%

Fotografie z recenzií

nadherny promenada cez ktoru sa prechadzalo na plaz:-)vyhlad z hradu:-)zakusky a torta mnaaaaaaaam:-))

Hotel Kahya - Profesionálne fotografie

Hotel Kahya
Hotel Kahya
Hotel Kahya
Hotel Kahya
Hotel Kahya

Podobné recenzie Alanya

Hotel Xperia Kandelor
Hotel Xperia Kandelor 4*
Turecko, Alanya, Alanya
. najlepšie hodnotenie
1 recenzia
77%
Hotel Katya
Hotel Katya 4*
Turecko, Alanya, Alanya
. najlepšie hodnotenie
23 recenzií
69%
Hotel Kahya
Hotel Kahya 4*
Turecko, Alanya, Alanya
. najlepšie hodnotenie
11 recenzií
69%
Hotel Titan Garden
Hotel Titan Garden 4*
Turecko, Alanya, Konakli
. najlepšie hodnotenie
2 recenzie
71%
Hotel MC Mahberi Beach
Hotel MC Mahberi Beach 4*
Turecko, Alanya, Konakli
. najlepšie hodnotenie
1 recenzia
72%
Pridaj vlastnú recenziu
Zväčšiť mapu




Moment...