Hotel Pizzo Calabro Resort

4*4*4*4*
Strada Statale Tirrenica Inferiore, 89812 S. Giorgello, Pizzo Calabro VV, Taliansko
Hotel Pizzo Calabro Resort GalériaGaléria (7 + 8)
77%
Celkovo hodnotený
ako 4. najlepší z 42.
v oblasti Kalábria
Úžasné1
Výborné3
Dobré5
Skôr zlé0
Zlé0
Veľmi zlé0
Pizzo Calabro Resort od616€vrátane poplatkov

Hotel Pizzo Calabro Resort recenzie

Archív recenzií

Diana Detail recenzie

Skvelá dovolenka v Kalabrii

, (31 - 40 rokov, pár 2 osoby) odporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 0 čitateľom recenzia pomohla
86%
Ema Marekova  Detail recenzie

Bola to veľmi príjemná dovolenka

, (31 - 40 rokov, pár 2 osoby) odporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 2 čitateľom recenzia pomohla
92%
letícia Detail recenzie

Spokojnosť

, (60+ rokov, pár 2 osoby) odporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 3 čitateľom recenzia pomohla
75%
Robert Detail recenzie

Recenzia pre tých, čo uvažujú o Pizzo Calabro...

, (31 - 40 rokov, rodina s deťmi) odporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 7 čitateľom recenzia pomohla
69%
4*4*4*4*
Celkové hodnotenie
Hotelový rezort rozhodne odporúčame, išli sme last-minute, pobyt kúpený 2 dni pred odletom, čím to podľa nás aj lepšie odpovedalo tomu, čo sme za tú cenu dostali. Komplex sa nachádza blízko letiska v Lamezii, transfer teda rýchly max. 20 minút a ste na recepcii. Ubytovanie pripravené hneď po príchode, bez čakania, v našom prípade to bolo krátko pred polnocou. Treba rátať ešte s okamžitým zaplatením pobytovej taxy 2 eurá/osoba/deň. Deti neplatia. Nám ešte po príchode pripravili neskorú ľahkú večeru, čo nás celkom prekvapilo aj potešilo. Rezort sa nenachádza v žiadnom stredisku či dedinke, je uprostred ničoho, v okolí len iné hotely a sady a skleníky, kde sa pestuje ovocie a zelenina. V čase nášho pobytu v komplexe prevažovala domáca klientela, veľa mládeže, potom Nemci, Slováci a bratia spoza rieky Moravy. Rusi vôbec, zopár Poliakov, takže skladba celkom vyhovovala. Taliani sú svojskí, ale dá sa na to zvyknúť. Pred dovolenkou v Pizzo Calabro Resort netreba mať veľké oči, netreba si prehnane všímať každý nedostatok a určite tak budete spokojní.
4*4*4*4*
Izby
Hodnotím len izbu, v ktorej sme boli, iné sme nevideli, ale predpokladám, že sú rovnaké. Ubytovanie je v jednoposchodových bungalovoch, ktoré sú v 10 radoch umiestnené pozdĺž centrálnej uličky vedúcej z recepcie do hlavnej reštaurácie. V každej je 22 izieb, na prízemí zrejme rodinné izby 2+2, nakoľko sú väčšie, my sme bývali na poschodí. Výhľad z veľkej loggie naproti na druhý ubyt. bungalov. Na more nie je vidno, max. na okolité pohoria. Celkom ok. Izba a vybavenie štandardné, max. 2 roky po rekonštrukcii. Kúpelňa veľká, sprchový kút, bidet, obrovské umývadlo a zrkadlo. V šatníkovej skrini však nepríjemný zápach naftalínu. Veci sme tam nedávali. Manželská posteľ dostatočná, mali sme a prístelku, ktorou bola klasická posteľ, nie rozkladacie lôžko, takže super. Priestor stiesnený pre 2+1, ale na prespatie v noci úplne postačuje. Klíma fungovala, nám postačovalo aj otvorené okno-dvere na balkón. Pre istotu pribaliť aj odpudzovač komárov do zásuvky, my sme používali, lebo zopár cuciakov sa našlo. Na izbe malá chladnička, TV - nezapli sme, ak chcete vlastnú kanvicu, treba kúpiť redukciu na zásuvku. Hluk na izbe nebolo počuť, dalo sa dobre vyspať, čo takisto oceňujeme, keďže sme boli s dieťaťom. Veľký pohyb tam nie je, dvere nebúchajú, možno trošku ruší, keď niekto kecá na balkóne dlho do noci. ale dá sa prežiť. Na veľkej loggii je plastový stolík a stoličky ako aj sušiak na mokré prádlo, super, pretože človek to nemusí vešať kade tade. Upratovanie klasické, nič extra, vynesú kôš, vytrú podlahu, na balkón akosi u nás zabúdali. Možno to chce nechať zopár drobných a bude lepšie, ale... nesťažujeme si.
4*4*4*4*
Pláž
Pláž od hotelového komplexu cca 500 metrov lesíkom plným pínií a eukalyptov, príjemná prechádza hlavne s plným bruchom. Vždy padla vhod. Pre niekoho možno otravné, ale treba vedieť, že rezort nie je na pláži. Možnosť odviesť sa zdarma hotelovým golfovým autíčkom - celkom adrenalín. Pláž široká a dlhočízna, hotelová časť upravená, ležadlá a slnečníky zdarma k dispozícií. Nevýhodou je, že od ležadiel je ešte treba prejsť k moru asi 30 m po neupravenej štrkovo - kamenistej pláži s dosť nepríjemnými kamienkami. Určite plážovú obuv. Aj do mora nepríjemný vstup, hlavne pre menšie deti, dospelí ok, v mori podklad už v poriadku. More čisté, teplé, zažili sme vlny malé aj väčšie, aj úplne kľudnú vodu. Problém sú však medúzy, v čase nášho pobytu ich tak lovili každú chvíľu a vyhadzovali na okraj pláže. Nie je to veľmi príjemné kúpať sa so strachom z popŕhlenia. Vraj neboli jedovaté, ale boli vcelku veľké, plavčík - domáci borec ich tam chytal aj holými rukami. Za toto rozhodne mínuska. Ale dosť ich výskyt asi záleží od termínu a od toho, aké je práve more. Po pláži sa nedá prechádzať, aj keď je dlhá, ale dosť neupravená mimo hotelových častí. Aj nejaké odpadky, Talianom sa to zadarmo upratovať asi nechce, tu by sa mohli učiť od Chorvátov ako využiť celé dostupné pobrežie.
5*5*5*5*5*
Strava
Strava super. Reštaurácia obrovská, dalo sa však sedieť aj vonku na terase, čo sme aj denne využívali. Lepší vzduch a kľud. Výber jedál síce nebol obrovský, ale každý deň (za tých 7 dní) sa jedlo obmieňalo, rovnako aj zákusky či ovocie. Z nášho pohľadu to teda úplne postačovalo. Denne pizza, ale taká domáca... niečo ako náš langoš, 3 druhy cestovín, rôzne ryby a tri druhy mäsa. Výber zeleniny a zeleninových šalátov dostatočný. Raňajky nekomentujem - klasika all inclusive - ako všade. Pri obedoch a večeri čapovali domáce pivo a víno, samostatne potom automaty na džúsy, kolu a vodu. Čašníci neobsluhujú, to by aj tak nestíhali pri tom počte ľudí, len odnášajú zo stolov. Miestne špeciality veľmi nečakajte, strava skôr klasická, pre Slováka prijateľná. Bar pri bazéne otvorený pre all inclusive od 10 - 22 hod. Rovnako tu čapujú pivo a víno, vodu si treba nalievať do plast. pohárikov, z alkoholu len mieste limončino a amaro. Ostatné vrátane dobrej kávy za poplatok, treba si nabiť na recepcii tzv. carta monetica a s ňou sa platí. Nespotrebovaný kredit Vám už nevrátia, takže dobíjať postupne a pomenej. Na plážovom bare v cene all inclusive len voda, aj za tou treba čakať, ostatné platiť kartou. Za to asi mínus, ale nie o tom je dovolenka, treba to však vopred vedieť a kto má s tým problém, nech zaplatí o 400 eur viac a ide do 5* hotela niekde do Turecka alebo Španielska. My sme si z toho hlavu nerobili. Čapovať do vlastných fliaš vodu sa nemá, ale osobne sme videli zopár ľudí a nikto im nič nevravel. Na izbe vraj voda nie je vhodná na pitie, to však nechápem, nie sme predsa niekde na opustenom ostrove, ale vo vyspelej krajine. Neviem potom, ako majú poriešené zásobovanie pitnou vodou pre bar a reštauráciu, resp. kuchyňu. Ale je to na zváženie. Mali sme na izbe vlastnú rýchlovarnú kanvicu, takže sme si to poriešili týmto spôsobom.
4*4*4*4*
Personál
Personál v norme, veľmi však nerozprávajú inak ako po taliansky, aj na recepcii to bolo cítiť. V rezorte aj slovenskí animátori pre deti, ale v záplave tých talianskych sa strácali. Domáci robili riadnu šou na pláži, pri bazénoch, ale hlavne pri večerných animačných programoch. Najprv pre deti, potom pre dospelých. Ale všetko v taliančine, ani sa nesnažili v inom jazyku. Ale boli milí a usilovní. V komplexe bola aj slovenská delegátka Janka, ktorej chcem aj touto cesto veľmi pekne poďakovať za všetko, čo pre mňa hlavne a pre moju rodinu urobila. Určite nezabudnem na našu spoločnú nočnú cestu taxíkom do Lamezie. Veľmi milá a obetavá osoba. Ešte raz vďaka!
4*4*4*4*
Šport
Nešportovali sme, okrem plávania, aj to iba v mori. Neskúšali sme ani bazény. Nechodíme k moru, aby sme sa močili v chlórovanom bazéne. Ale vyzeral pekne a vcelku čisto. Pri recepcii aj futbalové ihriská s umelou trávou, iné športové možnosti sme si veľmi nevšimli. Ani pre deti preliezačky a hojdačky či podobné veci na bláznenie, čo trošku chýba, keďže v rezorte je veľa rodín s deťmi. Bol tam jeden nafukovací hrad, ale nikto ho nevyužíval, nakoľko bol raz nafúkaný, potom vyfučal. Umiestený pod stromami v peknej záhrade. Dá sa tam pekne poprechádzať, nádherné a upravená stromy a kvety. Záhradníci sa rozhodne o rezort dôkladne starajú. Robí to však veľmi dobrý dojem, inak by to tam bolo veľmi suché a strohé.
Tipy
Tipy
Výlety sme neabsolvovali, prišli sa na 6 dní hlavne k moru a s dieťaťom treba zvážiť či áno, alebo nie. Delegátka Janka ponúkala výlet na Liparské ostrovy loďou, na Sicíliu a do mesta Tropea busom. Dá sa hotelovým odvozom dostať do najbližšieho mestečka Pizzo, cca 8 km za 10 eura tam a späť na osobu. Pre deti 5 eur. Treba sa len zapísať do knihy, v aký čas chcete ísť tam a kedy späť. Zrejme sa oplatí podľa fotiek tak max. na 2 - 3 hodinky. Pešo radšej nikam. V Lamezii nie je okrem letiska a nemocnice nič významné. Výlety odporúčam skôr pri dlhšom pobyte v rezorte.
Nahlásiť chybu
Cestovná kancelária
Autor tejto recenzie uviedol, že organizátorom zájadu bola CK: Tiptravel
Termín pobytu
Termín pobytu (august 2018, 7 - 12 dní)
123456789101112
janfebmaraprmájjúnjúlaugsepoktnovdec
Celkové hodnotenie
Celkové hodnotenie
odporúčaOdporúčamodporúčaZhoda s katalógomodporúčaSplnil očakávaniaodporúčaVhodný pre deti
Bola táto recenzia pre Vás užitočná?Áno
Nechajte si bezplatne zasielať notifikácie
Vždy keď pribudne pre toto ubytovanie nová recenzia, zašleme správu na Váš email.
 
Táto recenzia je názorom pisateľa, nie názorom recenzie-hotelov.sk
Roman Detail recenzie

Super dovolenka

, (41 - 50 rokov, pár 2 osoby) odporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 1 čitateľom recenzia pomohla
81%
Vlado  Detail recenzie

Ultra all inclusive sklamalo očakávanie

, (51 - 60 rokov, pár 2 osoby) odporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 0 čitateľom recenzia pomohla
73%
Zuzana G. Detail recenzie

Príjemná kľudová dovolenka

, (31 - 40 rokov, rodina s deťmi) odporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 4 čitateľom recenzia pomohla
87%
zdenka Detail recenzie

Priemer

, (51 - 60 rokov, pár 2 osoby) neodporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 2 čitateľom recenzia pomohla
67%
eva Detail recenzie

Pohodová dovolenka

, (41 - 50 rokov, rodina s deťmi) odporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 13 čitateľom recenzia pomohla
72%

Fotografie z recenzií

Pláž s ležadlami a slnečníkmiPohľad z terasy reštaurácie Cesta z recepcie k bungalovom ovocieStromboliproscuttostudený bufetbazén

Hotel Pizzo Calabro Resort - Profesionálne fotografie

Hotel Pizzo Calabro Resort
Hotel Pizzo Calabro Resort
Hotel Pizzo Calabro Resort
Hotel Pizzo Calabro Resort
Hotel Pizzo Calabro Resort
Hotel Pizzo Calabro Resort
Hotel Pizzo Calabro Resort

Podobné recenzie Kalábria

Hotel Itaca
Hotel Itaca 4*
Taliansko, Kalábria, Rossano Calabro
. najlepšie hodnotenie
5 recenzií
85%
Hotel Rocca Nettuno
Hotel Rocca Nettuno 4*
Taliansko, Kalábria, Tropea
. najlepšie hodnotenie
14 recenzií
84%
Hotel Pizzo Calabro Resort
Hotel Pizzo Calabro Resort 4*
Taliansko, Kalábria, Pizzo Calabro
. najlepšie hodnotenie
8 recenzií
77%
Hotel Torreserena Village
Hotel Torreserena Village 4*
Taliansko, Kalábria, Marina di Ginosa
. najlepšie hodnotenie
2 recenzie
83%
Hotel Santa Caterina Village
Hotel Santa Caterina Village 3*
Taliansko, Kalábria, Kalábria
. najlepšie hodnotenie
6 recenzií
76%
Pridaj vlastnú recenziu




Moment...