Hotel Grupotel Cala San Vicente

4*4*4*4*
Hotel Grupotel Cala San Vicente GalériaGaléria (5)
80%
Celkovo hodnotený
ako 6. najlepší z 11.
v oblasti Ibiza
Úžasné0
Výborné1
Dobré0
Skôr zlé0
Zlé0
Veľmi zlé0
Grupotel Cala San Vicente od988€vrátane poplatkov

Hotel Grupotel Cala San Vicente recenzie

Archív recenzií

cestovateľka Detail recenzie

Dovolenka naozaj pre oddych

, (31 - 40 rokov, rodina s deťmi) odporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 1 čitateľom recenzia pomohla
80%
5*5*5*5*5*
Celkové hodnotenie
Hotel je zo siete GRUPOTEL. Nachádza sa v kľudnej a malej zátoke Cala san Vicente. Neoceniteľná je jeho blízkosť k pláži - neprechádza sa cez žiadnu promenádu ako inde v Španielsku, vyjdete z hotela a máte nohy v plážovom piesku.
Bazén - nie veľký a nie preplnený, každé ráno ho čistia a testujú vodu - až po týždni sme videli chlapíka pridávať chlór. Nevyskúšali sme, prišli sme kvôli moru. Hotelové osušky sa dajú požičať za vratnú kauciu 10 €/1ks, výmena 3x týždenne.
Hotel má 2 výťahy, ale pri vstupe cez hlavný vchod je pár schodov bez plošiny - kufre sa tam prenášajú pomerne ťažko.
Nebavilo ma jedine načasovanie letov cez CK - na hotel sme došli cca o piatej ráno, našťastie hneď po raňajkách sme dostali izbu, takže prvý deň a uvítaciu búrku sme sladko prespali:-)
4*4*4*4*
Izby
Ubytovanie - na španielske pomery 4* hotela OK, európske 4* by nedostal. Pomerne tvrdé matrace na posteliach, a príliš mäkká prístelka. Úžasný výhľad priamo z postele na more - k tomu patrí aj tá zvuková kulisa, s ktorou zaspávate a budíte sa - ako vlny narážajú na skaly..paráda. Každá izba (okrem 1 posteľových) má balkón s výhľadom na more. Upratovanie každý deň, výmena uterákov na požiadanie (medzinárodne zrozumiteľným - uterák na vo vani = vymeniť). Dostatok úložných priestorov, až na tie nemožné hotelové vešiaky!!.. Telka prevažne so španielskymi a nemeckými kanálmi, 1 anglický so správami. Na izbe je chladnička s minibarom, ktorý dopĺňajú viackrát za týždeň,ak máte záujem, môžete ju užívať, platí sa potom pri odchode (ale ak máte nohy, zbehnete si do baru...ceny minibaru sú pomerne vysoké). V hoteli sú nejaké animácie, vyskúšali sme len jednu. Čo nám veľmi vyhovovalo, animácie končili vždy max o 23 hodine, potom "hlučili" jedine Taliani z vedľajšieho hotela.
5*5*5*5*5*
Pláž
Letovisko je malé, okrem 2 hotelov a pár súkromných domov sú tu nejaké 2 reštaurácie a 3 obchody - potraviny a suveníry. Blízko hotela je zastávka autobusu do blízkych letovísk a do hlavného mesta - využili sme presun na Hippie trhy a klobúk dole pred vodičom - na Ibize sú niektoré cesty tak úzke, že 2 oproti sebe idúce autobusy sa musia dohodnúť, ktorý prejde zákrutou skôr... Ozaj - Hippie trhy nesmiete obísť... stojí to za námahu.. len sem-tam na nich zacítite nejaký divý akože cigaretový čmud :-)
Počasie na Ibize sa považuje vraj za najstálejšie z Baleárskych ostrovov... no ťažko :-))..za 2 hodiny sa dokáže vystriedať búrka, mračná a hneď slnko a horúco..takže sa nenechajte znechutiť nejakými rannými mračnami, cez deň sa určite vyčasí. Rovnakú skúsenosť mali viacerí, aj nás striedajúci dovolenkári.
Pláž je pomerne malá, ale počas nášho pobytu sme nikdy nemali pocit "hlava na hlave". Voda teplá, pokiaľ je na mori búrka, prinesie morskú trávu..ale aj odplaví nazad. Každé ráno pláž čistia, je naozaj malá, takže je to šup-šup urobené. Ceny za jedno lehátko 5 €, slnečník 5 €, to je už lepšie si v suveníroch kúpiť slnečník vlastný...Na pláži sú tuším 2 sprchy - s veľmi slabým tlakom vody :-) V mori sa dá v pohode kľudne plávať, ale keď prídu väčšie vlny, je to skôr o "masáži".. Nájdete tu aj mušle, no vzhľadom na to, že je to severná časť ostrova a vlny sa tu niekedy opierajú celkom zprudka, veľa ich je porozbíjaných...do mora nepotrebujete žiadne topánky, piesok je jemný a čistý, vstup je niekde kamienkový - ale to je 30 cm kamienkov a zbytkov mušlí... nájdete aj malé rybky a pozor - sem-tam medúzy. Počas nášho pobytu sme nemali tú česť, osobne som videla jednu jedinú osamelú malú medúzku a aj tej sme utiekli.. :-)
Jediná nevýhoda tohto letoviska je presun z letiska pri hlavnom meste Ibiza, ktorý trvá takmer hodinu a záver sú serpentíny...
5*5*5*5*5*
Strava
V celej zátoke sú iba dva hotely - vedľajší je tiež zo siete Grupotel, ale má len 3*, s väčšinou talianskym osadenstvom. V 4* hoteli, kde sme boli ubytovaní, je možnosť stravovania All inclusive, ale aj iné. Strava sa ako v takmer všetkých hoteloch po čase opakuje, ale dá sa nájsť niečo pre každého - aj mäsožravca, aj vegetariána. Na raňajky omelety, volské, oká, vajíčka, cerálie, džemy, ovocie, jogurty, rôzne druhy pečiva, džúsy, mlieko, káva, čo len chcete. Obedy - 2 polievky, veľa šalátov, mäso Vám pripravia ako minútku rovno pred očami, zákusky, ovocie. Večera - bohatší výber ako na obed, polievka, ryby, mäso, šaláty, trošku pokrivkávali cestoviny, znova zákusky, ovocie. Všetko pitie pri AI zadarmo - objednáva sa pri obede a večeri u čašníka - odporúčam vyskúšať španielske vína. Niektoré destiláty nie sú na AI, v nápojovom lístku je to vyznačené. Bar blízko bazéna - cez deň nealko, alko, miešané nápoje (aj nealko miešané nápoje pre deti), horúca čokoláda, dobrá káva. Večer trošku obsluha nestíha, lebo po večeri si chce každý dať drink:-)..na ktorých mimochodom nešetria, dostanete "poctivú mierku".. Pokiaľ nesedíte v bare, nealko Vám cez deň dajú do plastového pohára - nič moc, ale chápem otázku bezpečnosti a predchádzanie črepinám pri bazéne. Obsluha pri bare fajn, aj dievčiny zo Slovenska a Česka.
5*5*5*5*5*
Personál
Nemčina tu vedie, anglicky a "medzinárodne" (ruka, noha) sa dohovoríte takisto určite. Snažia sa Vám vyjsť v ústrety. Otravní boli jedine niektorí mladí Nemci, ktorí sa tvárili, že pri bare nikto okrem nich neexistuje - moja rada - nedajte sa!!! :-)
Tipy
Tipy
Zájazd cez CK - delegátka = profesionálny prístup, stále načas na info schôdzke, milá, prívetivá, páči sa mi, že CK má vlastné "rovnošaty"...no keďže sme nekupovali fakultatívne výlety ani sme našťastie neriešili žiadne problémy, zvyšok neviem posúdiť. Z letiska a naň doprava mikrobusom pre cca 15 ľudí.
Takže ak chcete stráviť dovolenku naozaj v kľude, leňošením na pláži a kúpaním, odporúčam. Ak sa chcete zabaviť, ubytujte sa skôr blízko hlavného mesta na juhu ostrova.
A btw - na Ibize si zvyknite na vyššiu toleranciu - toľko exotov na meter štvorcový - domácich aj turistov stretnete určite iba tu :-))) - a na Hippie trhoch zvlášť - to si nenechajte ujsť...
Celkovo veľmi vydarená a spokojná dovolenka.
Nahlásiť chybu
Cestovná kancelária
Autor tejto recenzie uviedol, že organizátorom zájadu bola CK: Firo tour
Termín pobytu
Termín pobytu (august 2011, 7 - 12 dní)
123456789101112
janfebmaraprmájjúnjúlaugsepoktnovdec
Celkové hodnotenie
Celkové hodnotenie
odporúčaOdporúčamodporúčaZhoda s katalógomodporúčaSplnil očakávaniaodporúčaVhodný pre deti
Bola táto recenzia pre Vás užitočná?Áno
Nechajte si bezplatne zasielať notifikácie
Vždy keď pribudne pre toto ubytovanie nová recenzia, zašleme správu na Váš email.
 
Táto recenzia je názorom pisateľa, nie názorom recenzie-hotelov.sk

Hotel Grupotel Cala San Vicente - Profesionálne fotografie

Hotel Grupotel Cala San Vicente
Hotel Grupotel Cala San Vicente
Hotel Grupotel Cala San Vicente
Hotel Grupotel Cala San Vicente
Hotel Grupotel Cala San Vicente

Podobné recenzie Ibiza

Hotel Fenicia Prestige Suites & Spa
Hotel Fenicia Prestige Suites & Spa 5*
Španielsko, Ibiza, Santa Eulalia
. najlepšie hodnotenie
1 recenzia
86%
Hotel Club Cala Blanca
Hotel Club Cala Blanca 3*
Španielsko, Ibiza, Santa Eulalia
. najlepšie hodnotenie
1 recenzia
78%
Hotel Grupotel Cala San Vicente
Hotel Grupotel Cala San Vicente 4*
Španielsko, Ibiza, Cala San Vincente
. najlepšie hodnotenie
1 recenzia
80%
Sirenis Hotel Club Aura
Sirenis Hotel Club Aura 4*
Španielsko, Ibiza, Sant Josep
. najlepšie hodnotenie
1 recenzia
75%
Hotel Fiesta Tanit
Hotel Fiesta Tanit 3*
Španielsko, Ibiza, San Antonio
. najlepšie hodnotenie
1 recenzia
72%
Pridaj vlastnú recenziu




Moment...