Hotel Lonicera Garden

4*4*4*4*
Fugla Mevkii, Avsallar, Turkey
Hotel Lonicera Garden GalériaGaléria (5 + 3)
74%
Celkovo hodnotený
ako 67. najlepší z 220.
v oblasti Alanya
Úžasné1
Výborné5
Dobré3
Skôr zlé1
Zlé0
Veľmi zlé0
Lonicera Garden od614€vrátane poplatkov

Hotel Lonicera Garden recenzie

Archív recenzií

Lýdia Detail recenzie

Bola to fajn dovolenka

, (41 - 50 rokov, pár 2 osoby) odporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 2 čitateľom recenzia pomohla
64%
Džano Detail recenzie

Dovolenka bola fajn

, (41 - 50 rokov, pár 2 osoby) odporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 0 čitateľom recenzia pomohla
64%
JOZEF - DANIELA Detail recenzie

Nad očakávania - super

, (51 - 60 rokov, pár 2 osoby) odporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 1 čitateľom recenzia pomohla
72%
Zita Detail recenzie

Bolo tam super

, (51 - 60 rokov, pár 2 osoby) odporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 1 čitateľom recenzia pomohla
86%
jozkor Detail recenzie

Dovolenka bola na výbornú

, (60+ rokov, pár 2 osoby) odporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 1 čitateľom recenzia pomohla
78%
Zita Detail recenzie

Bolo tam super

, (51 - 60 rokov, pár 2 osoby) odporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 4 čitateľom recenzia pomohla
83%
Renata Detail recenzie

Naozaj výborný hotel so všetkým všade!

, (41 - 50 rokov, rodina s deťmi) odporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 4 čitateľom recenzia pomohla
94%
Renáta Detail recenzie

Nikdy viac

, (41 - 50 rokov, rodina s deťmi) neodporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 4 čitateľom recenzia pomohla
56%
marian Detail recenzie

Kamaráti môjho známeho mi odporučili tento...

, (41 - 50 rokov, pár 2 osoby) odporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 6 čitateľom recenzia pomohla
61%
4*4*4*4*
Celkové hodnotenie
Kamaráti môjho známeho mi odporučili tento hotel.
Za 8 dní sme zaplatili 843 € za 2 osoby a to bolo vrátane všetkých poplatkov. Nakoniec zo sľubovaných 8 dní bolo iba 6 kvôli času príletu a odletu, ale vzhľadom na cenu som držal hubu a krok a to napriek tomu, že čas odletu nám bol oznámený 3 dni po zaplatení (v utorok, odlet na dovolenku v piatok). Odlet v piatok o 12:00, prílet nasledujúci piatok 09:30. Odchod z hotela ráno o 04:55.
Časový posun Slovensko- Turecko je 1 hodina. Príchod na hotel bol o 18:20. Vzdialenosť z letiska- 110 km. Cesta trvala 2 hodiny. Vodič autobusu vraj musí mať 15 minútovú prestávku, tak sme ju absolvovali v reštaurácii/obchode v jednom. Zjavne ide „biznis“. Prestávku sme absolvovali aj počas cesty domov.

Po príchode žiadne čakanie. Okamžite sme dostali kľúče od izby. Potom, čo zo Slovenska dovezená 10 eurová bankovka si vymenila majiteľov, som trápne očakával lepšiu izbu, opak bol pravdou. Hotelový komplex (odhadom 70x300 m) pozostáva z 11 budov, pričom iba jedna je v pôvodnom stave asi pred rekonštrukciou. Samozrejme, že sme izbu dostali presne v tej starej budove. Nábytok obitý, koberec obliaty od vchodových dverí až po dvere na balkón, radšej nechcem vedieť čím. V izbe bol neopísateľný smrad. Všade pleseň. V očiach manželky som okamžite vyčítal “vidíš, ja som Ti vravela, že za tú cenu to bude OTRAS“. Tak som sa ešte raz išiel pozrieť na chlapíka v recepcií. Hlas som nezvýšil, ale slová som volil ostrejšie. Veľmi sa ospravedlnil, hneď zavolal kolegu a turecky sa dohadovali nad hŕbou kľúčov. Nakoniec vybral z kopy jeden kľúč a povedal, že budem spokojný.
Izbu sme dostali v najvzdialenejšej budove od pláže, ale nebola to najvzdialenejšia izba. Vedľa našej izby bola ešte jedna, posledná na 3 poschodí, bez výťahu... Už som to nechal tak. Izba bola „štandardná“. Nový koberec, nový nábytok, pekná kúpeľňa- veľké umývadlo, sprchový kút, záchod. Bol tam balkón, výhľad na more, rozostavaný hotel vo vzdialenosti cca 200 m (na naše prekvapenie sme zo stavby nepočuli žiadny hluk) a videli sme ešte tenisový kurt nášho hotela.
Pikolík nám predviedol všetky ťažko ovládateľné elektronické zariadenia- TV prijímač r.v. asi 1995 a samostatná klíma s diaľkovým ovládačom s tlačítkami- vypnúť/zapnúť, plus/mínus, teplota, ventilátor. Po heroickom výkone s ovládačmi a potom, čo jeden z našich dvoch kufrov odtiahol na izbu a postával pri dverách, mal som sto chutí mu potriasť rukou ako Polívka v „Kurvahošigutn..“ Nakoniec som mu dal 2 eurovú mincu, aby bol pokoj. Takže moja rada znie, ak nie ste dostatočne otrlý, doneste si z domu nejaké drobné. Zídu sa Vám v autobuse keď pôjdete na výlet, keď Vás dovezú na hotel a potom cestou na letisko. Vždy nás sprievodca vyzval, že aby sme dali nejaké drobné vodičovi do jeho TIP BOXu. Upratovačke sme nechávali obdeň 1 €. Neviem, či vďaka tomu, ale každý deň sme mali vymenené uteráky, umytá kúpeľňa a balkón a ustlaná posteľ. Videl som ju nosiť aj vysávač, ale či ho aj používala, neviem posúdiť.

Po príchode sme sa vybalili, osprchovali a išli sme na večeru. Obrázok sa opakoval. Otvárali o 19:30. Rad na jedlo sa ťahal od vchodu jedálne až po servírovacie stoly cca 15 m. Odstáli sme si cca 15- 20 minút a mali sme si kde sadnúť vo vnútri v klimatizovanej jedálni. Alebo sme prišli neskôr a mohli sme si sadnúť na plastové stoličky tzv. na terase, kde bol veľký hic. V prípade neskoršieho príchodu sme museli na seba upozorniť správneho čašníka kvôli príboru. Čašníci pracovali rýchlosťou blesku. Ak som si dal prvé sústo do úst a napadlo ma, že by sa mi k tomu niečo hodilo z ponuky, nechal som príbor rozovretý na plnom tanieri a keď som sa vrátil, čašník tanier zobral a „zvyšky“ vyhodil. Také plytvanie jedlom som ešte nevidel. Hlavne súdruhovia z Ruska nechávali na tanieroch neuveriteľné množstvá jedla.
Čašníci vymieňali obrusy v celej jedálni po každom jedle a ak aj po prvom stravníkovi bol zakydaný, tak ho okamžite vymenili.

Ten, kto má rád steaky a pečené mäso, nech do tohto hotela nejde. Na terase sa grilovalo na veľkom nerezovom stole. Neviem ako by som inak nazval to grilovacie zariadenie na plyn. Za celý pobyt sme mali 2 krát grilované ryby (neviem, čo to bolo, ale mne to chutilo ako údenáče, no a tým mi to nechutilo), 1x grilované kuracie krídla, 1x grilovanú jahňaciu pečeň, 1x grilované malé kúsky kuracích pŕs napichnutých na ihlice, 1x grilované mleté mäso.
Hneď vedľa ďalší kuchár pripravoval palacinky. Na môj vkus boli prehnane mastné. Olejom nešetril, možno aby sa mu palacinky nelepili.
Na obed na týchto „grilovacích“ miestach nič nepripravovali možno preto, že bol veľký hic a Slnko by pražilo priamo na jedlo.
Na obed a večeru bolo udusené kuracie a sem- tam jahňacie mäso so zeleninou.

Na raňajky na spomínanom nerezovom stole kuchári omeletu a to zmiešaním rozšľahaných vajíčok a šunky, paradajok, syra, petržlenovej vňate, podľa výberu a tiež sme si mohli dať volské oko.

My máme radi ovocie a zeleninu. Tu sme boli veľmi spokojný. Mali naozaj veľký výber zeleniny, či už čerstvej, alebo tepelne upravenej. Ponuka ovocia nebola až taká široká, aká by mohla byť vzhľadom na termín dovolenky. Boli žlté a červené melóny, pomaranče, grepy, jablko, občas hrozno, slivky, hrušky. Akurát je sezóna na miestne banány, granátové jablká, figy, ďatle a my sme toto ovocie nemali ani raz.

Na obed a na večeru boli vždy zákusky.
Na raňajky boli každý deň varené vajíčka, párky, asi 5 druhov džemov, med, maslo, šunka, 4 druhy syrov, sladké a slané pečivo.

Počas obeda a večere sme si mohli načapovať sladké sfarbené žbrndy, vodu, čas, kávu a čašníci roznášali pivo, víno.

Od rána do polnoci bolo otvorených niekoľko barov, kde podávali víno, miestny alkohol- Vodka, Gin, Whisky, a nejaký pendrekový hnus, čapované pivo Efes, Sprite, Cola, Fanta, Tonic (všetko original). Mimo času raňajok, obeda a večere piekli na dvoch miestach- pri pláži a pri bazénoch, plnené placky, pizzu, a niečo ako hamburger.

Pláž je zjavne malá a špinavá. Všade samé ohorky, bordel vyplavený z mora. Čistia iba úzky pás pláže.
Ak sme prišli na pláž po 07:30, tak sa nám iba mohlo zdať o matracoch slnečníkoch. Neskôr neboli ani lehátka. Okolo bazénov bolo vždy všetkého dosť, ale ja nechodím k moru preto, aby som sa kúpal v bazéne.
Možno sa mi odborník vysmeje, ale ja som mal dojem, že celý komplex postavili na sopke, pričom na pláži urobili minimálne úpravy. Výsledkom je malá pláž rozdelená stuhnutou magmou, ktorá vytvorila karfiolovité kamene, na ktorých sú akoby jednotlivé ružice rozdrásané, s ostrými okrajmi. Ak nie každý, potom veľká väčšina ľudí kúpajúcich sa v mori mala dorezané, alebo doudierané nohy.
Aj ja som sa mýlil, keď som si myslel, že už som v bezpečí, keď sa mi podarilo bez úrazu vojsť do hlbšej vody. Obrovské balvany stúpajú z hĺbky k hladine a neraz končia cca 40- 50 cm pod hladinou a stačí jeden kop a úraz je na svete. Určite si doneste obuv do vody. Dá sa kúpiť aj v Turecku, ale mne trvalo dosť dlho, kým som objavil moju veľkosť- 42.
Svetlou stránkou je, že vďaka kameňom prekvitá život v mori. Je jasné, že sa to nedá porovnávať s koralovými útesmi. Sú tam malé rybičky, ktoré mi vyčistili rany a až po polmetrové kusy rôznych farieb a tvarov. Vrcholom sú korytnačky. Ťažko odhadovať veľkosť v mori, ale jedna mala dĺžku mojich 3,5 až 4 chodidiel, keď vedľa mňa preplávala. Zážitkom bolo sledovať ako sa pasú na kameňoch obrastených trávou a každých cca 5 minút sa vynorili nadýchnuť. Krásne zábery sa podarilo urobiť sympatickej pani z L. Mikuláša, ktorá bola na dovolenke s veľmi vydarenou dcérou ;-). Sľúbili mi, že mi pošlú zábery na mail. Touto cestou ešte raz ďakujem.
Mimochodom 95% hostí bolo z Ruska.

4*4*4*4*
Izby
Viď komentár
3*3*3*
Pláž
viď komentár
5*5*5*5*5*
Strava
Viď komentár
5*5*5*5*5*
Personál
Viď komentár
1*
Šport
-
Tipy
Tipy
Neabsolvovali sme.
Nahlásiť chybu
Cestovná kancelária
Autor tejto recenzie uviedol, že organizátorom zájadu bola CK: Kartago tours
Termín pobytu
Termín pobytu (september 2010, 7 - 12 dní)
123456789101112
janfebmaraprmájjúnjúlaugsepoktnovdec
Celkové hodnotenie
Celkové hodnotenie
odporúčaOdporúčamodporúčaZhoda s katalógomodporúčaSplnil očakávaniaodporúčaVhodný pre deti
Bola táto recenzia pre Vás užitočná?Áno
Nechajte si bezplatne zasielať notifikácie
Vždy keď pribudne pre toto ubytovanie nová recenzia, zašleme správu na Váš email.
 
Táto recenzia je názorom pisateľa, nie názorom recenzie-hotelov.sk
Stela Detail recenzie

Večerný program je venovaný najmä deťom a...

, (31 - 40 rokov, pár 2 osoby) odporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 1 čitateľom recenzia pomohla
85%

Fotografie z recenzií

Pohľad s plažového bufetu.plaztaketo skaly boli po okraji plazi

Hotel Lonicera Garden - Profesionálne fotografie

Hotel Lonicera Garden
Hotel Lonicera Garden
Hotel Lonicera Garden
Hotel Lonicera Garden
Hotel Lonicera Garden

Podobné recenzie Alanya

Hotel Lioness
Hotel Lioness 4*
Turecko, Alanya, Avsallar
. najlepšie hodnotenie
12 recenzií
74%
Hotel Melissa Kleopatra Beach
Hotel Melissa Kleopatra Beach 3*
Turecko, Alanya, Alanya
. najlepšie hodnotenie
11 recenzií
74%
Hotel Lonicera Garden
Hotel Lonicera Garden 4*
Turecko, Alanya, Alanya
. najlepšie hodnotenie
10 recenzií
74%
Hotel Stella Beach
Hotel Stella Beach 5*
Turecko, Alanya, Okurcalar
. najlepšie hodnotenie
8 recenzií
74%
Hotel Arabella World
Hotel Arabella World 4*
Turecko, Alanya, Avsallar
. najlepšie hodnotenie
6 recenzií
74%

Hotel Lonicera Garden taktiež známy ako:

  • Hotel Kosdere
  • Hotel Kosdere Club

Pridaj vlastnú recenziu
Zväčšiť mapu




Moment...