Hotel Vincci Lella Baya

4*4*4*4*
Zone Touristique Yasmine Hammamet, 8058 Hamammet, Tunisia
Hotel Vincci Lella Baya GalériaGaléria (7)
74%
Celkovo hodnotený
ako 37. najlepší z 124.
v oblasti Tunisko pevnina
Úžasné1
Výborné0
Dobré1
Skôr zlé0
Zlé0
Veľmi zlé0
Vincci Lella Baya od506€vrátane poplatkov

Hotel Vincci Lella Baya recenzie

Archív recenzií

Dominika  Detail recenzie

Najlepšia dovolenka v živote

, (16 - 20 rokov, pár 2 osoby) odporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 0 čitateľom recenzia pomohla
83%
6*6*6*6*6*6*
Celkové hodnotenie
Úžasný hotel na úžasnom mieste. Asi takto by som popísala hotel Vincci Lella Baya, v ktorom som strávila perfektnú dvojtýždňovú dovolenku. Transfer z letiska v Monastire trvá približne 2 hodiny, počas neho môžete vidieť tu negatívnu stránku arabskej kultúry a taktiež celého Tuniska, ale netreba to hneď zahadzovať. Po 2 hodinách sa dostanete, cez policajnú stráž do turistickej zóny, kde po neporiadku a nebezpečí ani chýru. V momente, keď prejdete bránu hotela Lella Baya vám spadne sánka a nevynadívate sa minimálne také dva dni. Architektonicky je tento hotel postavený ako nádherné mestečko z 1000 a jednej noci alebo z Aladina. Všetky zábery na internete, aj keď sa tomu nechce veriť sú reálne. Čo sa týka izieb aj celkového hotela. Na recepcii vás odbavia okamžite, vyvezú vám batožiny do izby. Izby sú na elektronickú kartu. Nezabudnite, že ju nesmiete priložiť k mobilnému telefónu, lebo sa vám odčipuje, ako sa to stalo párkrát aj nám. All inclusive ponuka perfektná, no špecifická. Boli sme nonstop prejedené.
4*4*4*4*
Izby
Izby sú čisté, jednoducho zariadené, celé to hraje do designu hotela. Postele veľké a pohodlné, veľký balkón, 2 skrine a všade zrkadlá. Od toalety až po skrine. Upratané denne, na arabskú kultúru veľmi čisto. Naša pani upratovačka nás vždy potešila tričkami poskladanými do tvaru kvetu alebo handrou na zem v tvare srdiečka s čerstvými ružami (nechali sme jej tringelt na konci pobytu, lebo stále nám tým spravila deň). Uteráky menené denne, je ich dostatok. Prádlo menené podla potreby (je tam taký papierik, ktorý keď položíte na postel, tak vám postel prezlečie). Klíma vyhovujúca, dala sa nastaviť podla potreby, satelitná TV mala francúzske, tuniské a anglické programy. Malá, staršia, ale nechýbala. Naša izba mala orientáciu na bazén vedľajšieho hotela, hluk sme nepočuli. V cestovke nám dali na výber drahšiu alebo lacnejšiu izbu, ale to sa odvíjalo len od polohy a výhľadu. Inak všetky izby rovnako zariadené ako na obrázkoch na internete. V meste Yasmine Hammmamet nenájdete žiadne mešity ani kostoly alebo nejaké obydlia domácich. Je to nové mestečko postavené čisto na turistické účely, takže toho sa obávať nemusíte.
5*5*5*5*5*
Pláž
Stredisko Yasmine Hammamet je živé centrum plné všetkého, čo správny turista potrebuje. Nájdu si tam svoje aj mladí aj starší. Všade nájdete nákupné centrá a obchodíky, len 5 minút od hotela je Medina, ktorá je umelo postavená kopia Mediny v starom Hammamete. V Medine nájdete 5D kino, aquapark a zábavný park Cartage land za veľmi smiešne vstupné - dnu som však nebola. V Medine život nikdy neutícha. Je tam nádvorie s pódiom, kde každý večer prebiehajú rôzne vystúpenia a množstvo barov a reštaurácii. Potom tam je to, čo Medinu robí Medinou. Teoreticky veľmi nebezpečná ulička, ale v praxi sa vám okrem psychickej traumy nič nestane :D Úzka ulička, kde z každej máte obchodík, ktorý sa fejkami až presýpa a každý zdatný obchodník vás vtiahne dnu, za pomocí všelijakých - ale len slovných prostriedkov. Prejsť Medinou bola niekedy skúška odvahy, no stálo to za to. Čo vám môžem odporučiť je, že nákupy oblečenia sa viac oplatia na promenáde pri pláži, na ktorú sa dostanete zadným východom z hotela. Ceny sú tam podstatne nižšie. Aj počiatočná suma je vyššia ako suma originálu, samozrejme, ale treba zjednávať. Nebáť sa. Ja som raz zjednala zo 65 na 20 a to nehovorím o to, že to nešlo aj nižšie, len už sa mi nechcelo. Okolia a ľudí sa báť nemusíte. Neublížia, len sú príliš komunikatívni. Vtipné je, že keď poviete, že ste Slovák, zrazu každý vie minimálne po česky alebo poľsky, len aby si vás ako zákazníka udržal. To je na domácich obdivuhodne, že každý z nich je s vami schopný komunikovať aspoň v 4-5 jazykoch. To by sa na Slovensku nestalo. Pláž cez cestu, ide o to aké obdobie vystihnete. My sme mali polovicu dovolenky riasy a špinu, potom jeden deň nádherne obrovské vlny a zvyšok dovolenky vodu čistú ako Jadran. Je to všetko na prírode. Ale more teplé ako café. Pri bazéne aj na pláži slnečníky, osušky (bolo potrebné ho vyzdvihnúť na recepcii za zálohu 20 dinárov), bar na pláži slabší, ale my sme ho nevyužívali.
4*4*4*4*
Strava
Toto bolo individuálne. Boli tam ľudia, ktorí boli totálne nespokojní so stravou. Taktiež domáci - zamestnanci, nadávali na kvalitu stravy, vraj sa nájde v iných hoteloch aj lepšia. Je pravda, že strava bola zameraná najmä na tuniskú a arabskú kuchyňu. Nič typické pre nás by ste tam nenašli, akurát sme mali raz lečo, čo oni považujú za nejakú ich výnimočnú špecialitu, ktorá sa nikde inde na svete nevarí. Raňajky pozostávali zo sladkého pečiva z lístkového cesta - stále dosť na výber, cereálií (5 druhov), 3 druhy jogurtov a čerstvé palacinky pečené priamo pred vašimi očami. Odporúčam najmä džemy, ktoré v mise vyzerajú odpudivo, ale sú skutočne vynikajúce. Slané raňajky som často obchádzala, ale boli tam typicky vajcia, praženice, robili čerstvé omelety podla vášho želania a potom nejaké ich špeciálne nátierky, syry. Nedostatok šunky, čo mne nevadilo, ale niektorým áno. Veľa zeleniny, no málo ovocia.
Po raňajkách boli neskoré raňajky, ktoré skôr vyzerali ako množstvo koláčikov a pečiva a káva alebo čaj. Také občerstvenie pre typickú rannú idylku pri káve. O 12:30 začínal obed a ten pozostával z tuniskej kuchyne. Každý deň bola ryža a zemiaky na iný spôsob. Obľúbený bol kuskus a najmä cestoviny. Ak vám však nechutil na obed kúsok orientálnej kuchyne, hladní ste určite neboli. O 14:00 začínalo pri bazéne v BBQ bare BBQ. Grilovalo sa len 2-krát do týždňa, inak podávali stále čerstvé pizze pečené v pizza peci (treba poprosiť o viac syra), špagety, cestoviny, hamburgery (tie odporúčam), hranolky, ovocne šaláty a zmrzlinu. Mohli ste si objednávať, koľko ste chceli. Ak nestačilo ani to, tak o 15:00 začínal PANCAKES TIME, ako sme to mi volali a to v nápojovom bare pri bazéne vám ujo kuchár napiekol nutelovú palacinku. To bol, aspoň pre nás už klinec do rakvy a až do ôsmej sme sa dávali dokopy, aby sme mohli ísť na večeru. Tá začínala o 18:30. Taktiež pozostávala zo zväčša arabskej kuchyne, bolo to také špecifické, ale najesť sa dalo. A čo sa nedalo, na to tam bol kečup. Aspoň u nás to tak fungovalo. Vždy sa grilovalo mäso alebo ryby a robili sa čerstvé cestoviny z paradajkovej omáčky, do ktorej pridávali zeleninu podla vašeho výberu. Na ďalšom grile robili nejakú ich špecialitu. Asi dvakrát sme zažili orientálny večer, kedy na večeri hrala orientálna živá hudba a teta Tunisanka piekla arabské placky rovno pred vami. Bolo to veľmi zaujímavé. Musím povedať, že za dva týždne nebola sekunda, kedy by som hladovala. Nech sa dialo, čo sa dialo, vždy sme boli plné ako balóny a prejedené. A čo sa nepáčilo, to hneď napravil milý personál, ktorý vám bol vždy poruke. Po týždni sme už tu zmenu brali ako samozrejmosť a čo sa týka jedla sme nevymýšľali. Predsa je to iný kraj, iný mrav.
6*6*6*6*6*6*
Personál
Neskutočná vďaka patrí celému personálu hotela. Celý personál hotela neskutočne milý. Recepcia, kuchári, čašníci, fotografi, barmani, každý pozná vaše meno, každý sa vám zdraví, aj keď to spravil v ten deň už x-krát. Zo začiatku nás to otravovalo, teraz nám to, akí boli úžasní, chýba. Najlepší boli však animátori. Banda piatich trubakov. Vtipní, komunikatívni, zábavní, úplne super tanečníci. Boli pre nás ako naši priatelia. Ako mladé dievčatá nás brali večer vonku a robili nám ochranku, aby sa nám nič v kluboch nestalo. Veľmi ochotní, akýkoľvek problém okamžite riešili. Animačný program bežal každý deň, celý deň. Jednotka s hviezdičkou patrí práve im - zamestnancom. Pozor si najmä treba dávať na to, aby vás fotograf hneď prvý deň, prvú sekundu nevtiahol niekde pred hotel a nezačal vám robiť fotky, ktoré následne objedná a ani sa nenazdáte a máte 20 dinárový účet v ruke za otrasné zábery totálne zničených ľudí po dlhej ceste.
5*5*5*5*5*
Šport
Animátori sa postarali o všetko, samozrejme. Denne sme hrali vodné polo, petanque, volejbal, basketbal, futbal. V hoteli sú stoly na stolný tenis, biliard, nad recepciou po schodoch je herňa pre deti. Na pláži vodné skútre, vodné športy. V Medine zábavný park a aquapark. Asi 20 metrov od hotela golfové ihrisko. Taktiež som v hoteli zahliadla tenisové kurty a je tam wellness s vnútorným bazénom a posilňovňa za poplatok. Výborné masáže.
Tipy
Tipy
My sme absolvovali len jeden, keďže sme sa na dovolenke rozhodli venovať skôr jedeniu a spaniu. Absolvovali sme výlet s názvom tavia karavana. Prebiehalo to tak, že vás ráno nasadili do taxíka a odviezli na ťaviu farmu. Každý pár dostal ťavu, niekomu sa ušla aj sama. Potom boli na výber aj kone a pre strachopudov a menšie deti koč. Takto sa išlo pomaly do okolia Hammametu. Sprevádzali nás pracovníci farmy, ale bolo na nich vidno už viac z tej arabskej chudoby ako to, čo nám bolo predstavovanie počas celého pobytu v Yasmine Hammamet. Zobrali nás do okolia, no nie je to nič na obdiv. Bordel, špina, videli sme ako žijú ľudia na okraji spoločnosti a to len 3-4 kilometre mimo Yasmine Hammametu. V diaľke sme zahliadli kolóniu, ktorá žije v odpadkoch medzi olivovníkmi len pod potrhanými stanmi. Ukázali nám limetkové, citrónové a olivové sady, vraj je to jedine, čo sa dá v tomto podnebí pestovať. Bolo to hrozné, to všetko vidieť, ale taktiež veľmi zaujímavé. Vidieť, ako sa žije na iných kontinentoch, v iných krajinách. V ponuke bol aj výlet na štvorkolkách po rovnakej trase ako s ťavami, výlet loďou, čo určite plánujeme absolvovať budúci rok, keďže sa jazdí na šíre more na pirátskych lodiach. Odporúčam ísť na výlet cez hotel. Oni vás aj tak budu presviedčať, kým nepoviete nie a dá sa s nimi zjednať cena. Nás dal zľavu o 15 eur, čo je dosť.
Nahlásiť chybu
Cestovná kancelária
Autor tejto recenzie uviedol, že organizátorom zájadu bola CK: Fischer
Termín pobytu
Termín pobytu (september 2014, 7 - 12 dní)
123456789101112
janfebmaraprmájjúnjúlaugsepoktnovdec
Celkové hodnotenie
Celkové hodnotenie
odporúčaOdporúčamodporúčaZhoda s katalógomodporúčaSplnil očakávaniaodporúčaVhodný pre deti
Bola táto recenzia pre Vás užitočná?Áno
Nechajte si bezplatne zasielať notifikácie
Vždy keď pribudne pre toto ubytovanie nová recenzia, zašleme správu na Váš email.
 
Táto recenzia je názorom pisateľa, nie názorom recenzie-hotelov.sk
Daniela Detail recenzie

Pekné, ale boli tu nedostatky

, (31 - 40 rokov, pár 2 osoby) odporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 1 čitateľom recenzia pomohla
64%

Hotel Vincci Lella Baya - Profesionálne fotografie

Hotel Vincci Lella Baya
Hotel Vincci Lella Baya
Hotel Vincci Lella Baya
Hotel Vincci Lella Baya
Hotel Vincci Lella Baya
Hotel Vincci Lella Baya
Hotel Vincci Lella Baya

Podobné recenzie Tunisko pevnina

Hotel Houda Golf & Beach Club
Hotel Houda Golf & Beach Club 3*
Tunisko, Tunisko pevnina, Monastir
. najlepšie hodnotenie
9 recenzií
69%
Hotel Dessole Le Hammamet Resort
Hotel Dessole Le Hammamet Resort 4*
Tunisko, Tunisko pevnina, Hammamet
. najlepšie hodnotenie
2 recenzie
75%
Hotel Vincci Lella Baya
Hotel Vincci Lella Baya 4*
Tunisko, Tunisko pevnina, Hammamet
. najlepšie hodnotenie
2 recenzie
74%
Hotel Hasdrubal Thalassa & SPA Yasmine Hammamet
Hotel Hasdrubal Thalassa & SPA Yasmine Hammamet 5*
Tunisko, Tunisko pevnina, Hammamet
. najlepšie hodnotenie
1 recenzia
80%
Hotel Dar Khayam
Hotel Dar Khayam 3.5*
Tunisko, Tunisko pevnina, Hammamet
. najlepšie hodnotenie
1 recenzia
81%
Pridaj vlastnú recenziu
Zväčšiť mapu




Moment...