Hotel Itaca

4*4*4*4*
Hotel Itaca GalériaGaléria (0 + 10)
85%
Celkovo hodnotený
ako 2. najlepší z 42.
v oblasti Kalábria
Úžasné0
Výborné4
Dobré1
Skôr zlé0
Zlé0
Veľmi zlé0

Hotel Itaca recenzie

Archív recenzií

Veronika Detail recenzie

Klasika v Taliansku, oddych a pohoda :)

, (21 - 30 rokov, pár 2 osoby) odporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 0 čitateľom recenzia pomohla
92%
5*5*5*5*5*
Celkové hodnotenie
Každý rok chodievame do Talianska, vždy na iné miesto, čiže sme už zvyknutí na nejaký taliansky komfort. Od tejto dovolenky sme očakávali viac a to aj vďaka recenziám, kde ľudia písali, že najlepší all inclusive, aký mali. Zhodli sme sa, že sme zažili určite lepší, no palacinky a šampus sme napr. ešte nemali. Každopádne po nejakých úvodných rozhorčeniach, hlavne kvôli izbe a susedom, sme si na tejto dovolenke veľmi oddýchli a užili si ju. Musím povedať, že v tejto časti bolo oveľa lacnejšie ako napr. na opačnej strane Kalábrie alebo Sardínii (kde za šaty minulý rok chceli 20€ a tu len 10€, ). More bolo vynikajúce, pláž aj obrovský bazén boli super, areál veľmi pekný. Takže nakoniec sa nám odchádzalo celkom ťažko a smutne. Na záver by som ešte dodala: Taliansko odporúčame určite v auguste, kedy väčšina Talianov má prázdniny, preto sa domáci viac starajú o rezort, aj o jedlo atď., bolo to veľmi vidieť. A ešte let - síce uvádzajú 2 h, no skutočnosť je 1 h 30 - 35 min. Transfer cca 2 h - 2 h 15 min.
5*5*5*5*5*
Izby
Izby boli priestranné, manželská posteľ, prístelka vo forme pohovky, veľký balkón. Upratovanie pravidelné, čisté. Ako negatívum hodnotím matrace, z ktorých bolo cítiť pružiny, ale prekvapivo sme sa vyspali dobre, malá sprcha, najhoršie sú dvere (zamknuté), ktoré oddeľujú dve izby, naozaj je cez ne všetko počuť a ak dostanete "zlých" susedov ako my, máte o zábavu postarané, hlavne v noci. Našťastie po dvoch dňoch sa premiestnili inam kvôli hluku z vedľajšieho rezortu Nausica (odporúčam štuple do uší). Ešte také nie veľmi príjemné bolo to, keď izba z druhej strany si zapla klímu, z ktorej vývod bol priamo na našom balkóne a dosť to tam hučalo. Trochu nám chýbali nejaké úložné priestory, okrem skrine neboli žiadne šuplíky alebo skrinky pri posteli. Našli sa aj mravce. Tieto menšie negatíva ale nepokazili našu dovolenku (preto aj tak hodnotím výborným hodnotením 5*).
6*6*6*6*6*6*
Pláž
Na pláži bol piesok len pod ležadlami, neskôr väčšie kamene, obuv do vody si určite zoberte so sebou, keď nie, ujo na vedľajšej pláži má obuv za 5€. Voda bola veľmi dobrá, čistá a priezračná. 2 krát sa nám stalo, že sa nedalo kúpať, je tu naozaj krásny veľmi veľký plavecký bazén, ktorý čistia robotickým vysávačom, čiže aj čistučký. Areál bol veľmi pekný, nebol nejako veľký, čiže sme sa tak nenachodili ako v iných rezortoch, ktoré sme navštívili. Blízko je aj supermarket, kde sa dá dobre nakúpiť. Tam sa dostanete skratkou cez areál Nausici, ktorú si tiež určite pozrieť, tu bývajú len Taliani.
5*5*5*5*5*
Strava
Strava klasická talianska, cestoviny, rizoto, rôzne druhy mäsa, prílohy pre mňa trochu slabšie (zemiaky by mohli byť viackrát), rôzne antipasti. Na obedy a večere sa jedlo obmieňalo. Na raňajky bolo stále to isté. Plus boli určite každé ráno robené lievance, a šampanské na raňajky. To sme v Taliansku ešte nemali. V auguste má väčšina Talianov prázdniny, keďže sme boli na prelome augusta/septembra, po tom ako odišli, sa výber jedál zmenšil a zmrzlinu, ktorú dávali dovtedy počas obeda, sme už nedostali.
6*6*6*6*6*6*
Personál
Personál bol veľmi milý, všetci nás zdravili. Musím povedať, že takýto milý personál sme asi dlho nikde nemali, nerobili rozdieli medzi domácimi (Talianmi) a cudzími (Slováci, Česi či Poliaci). Na recepcii vedeli aj po anglicky.
6*6*6*6*6*6*
Šport
Športové možnosti sme nevyužili, ale pokiaľ viem, tak všetko sa dalo požičať u animátorov, ihriská boli futbalové, basketbalové, ping pong sa dal hrať atď. Samozrejme vedľa je aquapark, vstupenka bola zadarmo, no my sme ju nevyužili (posunuli sme ju iným).
Tipy
Tipy
V rámci rezortu sa veľmi nič nenachádza, určite odporúčame ísť večer na pláž, kde na ležadlách môžete pozorovať vysvietené pobrežie. Výlety veľmi slabučké, no aj napriek tomu sme si 2 vybrali (CK uvádza väčšinu výletov, ktoré vôbec neorganizuje). Prvým bolo Crotonne, Capo Colonna a Le Castella. Crotonne bolo nič moc, prechádzka len cez mestečko, kde sme videli typické úzke uličky, Capo Colonna, bol pekný kostolík (z vonku) a archeologické pozostatky s jediným stĺpom z chrámu Héry. No najzaujímavejším bolo určite Le Castella, kde sme si na hlavnej obchodnej ulici kúpili veľmi dobrú pizzu do ruky (1€ celkom veľký kúsok), hrad bol naozaj veľmi pekný a veľký, dosť sme sa tam nabehali, keby bol čas, išli by sme sa kúpať aj na piesočnatú pláž, ktorá bola ževraj vynikajúca. Plavba loďou, ktorá mala priesvitné dno, bola tiež veľmi zaujímavá (no nečakajte, že uvidíte korytnačky alebo iné morské potvorky, aj keď Vám sa môže pošťastiť, keď nám nie). Zakončené to bolo kúpaním z lode s výhľadom na hrad, kúpanie trvalo len 15 min. Druhý výlet bol poldenný do Rossano, kde sme si prešli staré centrum, katedrály a nakoniec sme mali ochutnávku kalábrijských špecialít. Kde sme si samozrejme nakúpili, odporúčame.
Nahlásiť chybu
Cestovná kancelária
Autor tejto recenzie uviedol, že organizátorom zájadu bola CK: Turancar
Termín pobytu
Termín pobytu (august 2018, 7 - 12 dní)
123456789101112
janfebmaraprmájjúnjúlaugsepoktnovdec
Celkové hodnotenie
Celkové hodnotenie
odporúčaOdporúčamneodporúčaZhoda s katalógomodporúčaSplnil očakávaniaodporúčaVhodný pre deti
Bola táto recenzia pre Vás užitočná?Áno
Nechajte si bezplatne zasielať notifikácie
Vždy keď pribudne pre toto ubytovanie nová recenzia, zašleme správu na Váš email.
 
Táto recenzia je názorom pisateľa, nie názorom recenzie-hotelov.sk
Betka Detail recenzie

Príjemná dovolenka v Kalábrii

, (41 - 50 rokov, rodina s deťmi) odporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 3 čitateľom recenzia pomohla
83%
Iveta Kovacsova Detail recenzie

Vynikajúci hotel, dokonalá strava, krásne more

, (41 - 50 rokov, rodina s deťmi) odporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 2 čitateľom recenzia pomohla
86%
Milka Detail recenzie

Je to super dovolenka, najlepšia v Kalábrii

, (41 - 50 rokov, rodina s deťmi) odporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 3 čitateľom recenzia pomohla
69%
Gabika Detail recenzie

Výborná dovolenka

, (41 - 50 rokov, pár 2 osoby) odporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 1 čitateľom recenzia pomohla
92%

Fotografie z recenzií

MoreAreál hotelaZákuskyRossanoOvocie BalkónKúpeľňaKúpeľňaIzbaPlavecký bazén

Podobné recenzie Kalábria

Hotel Santa Caterina Village
Hotel Santa Caterina Village 3*
Taliansko, Kalábria, Kalábria
. najlepšie hodnotenie
6 recenzií
76%
Hotel Lido Degli Aranci
Hotel Lido Degli Aranci 4*
Taliansko, Kalábria, Kalábria
. najlepšie hodnotenie
1 recenzia
86%
Hotel Floriana Village
Hotel Floriana Village 3*
Taliansko, Kalábria, Kalábria
. najlepšie hodnotenie
4 recenzie
75%
Hotel Capovaticano Thalasso & Spa
Hotel Capovaticano Thalasso & Spa 5*
Taliansko, Kalábria, Capo Vaticano
. najlepšie hodnotenie
2 recenzie
80%
Grand Hotel Serena
Grand Hotel Serena 4*
Taliansko, Kalábria, Torre Canne
. najlepšie hodnotenie
2 recenzie
79%
Pridaj vlastnú recenziu




Moment...