Hotel Le Canonnier

4*4*4*4*
Hotel Le Canonnier GalériaGaléria (8 + 21)
91%
Celkovo hodnotený
ako 1. najlepší z 1.
v oblasti Severné pobrežie
Úžasné1
Výborné1
Dobré0
Skôr zlé0
Zlé0
Veľmi zlé0
Le Canonnier od1777€vrátane poplatkov

Hotel Le Canonnier recenzie

Archív recenzií

Majo Detail recenzie

Skvelé, jedinečné miesto na zemi Maurícius

, (41 - 50 rokov, rodina s deťmi) odporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 16 čitateľom recenzia pomohla
81%
5*5*5*5*5*
Celkové hodnotenie
Cesta z letiska do tohto hotela trvá asi 1, 5 hodiny autom.

Hotel Le Cannonier je jedným z množstva hotelov na ostrove a priznám sa že nám ho doporučili v cestovnej agentúre. Je to hotel so 4* hviezdičkami. Vybavenie hotela i samotný veľmi príjemný vzhľad hotela zodpovedá uvedenej úrovni hotela.

Izby sú tu veľké, priestranné, s výhľadom na more, alebo do záhrady. Nechýba sprcha, vaňa, 2 umývadlá v kúpeľni, klimatizácia, mini bar, trezor na cennosti ani TV s kvalitnými programami. Minimálne 8 bolo športových, takže aj po tejto stránke super.

Personál hotela je veľmi milý a úslužný. Výhodou je ak hovoríte francúzsky, ale dalo sa dohovoriť v pohode aj po anglicky. Klientela hotela hovorila prevažne francúzsky, takže bon jour a merci už máme v krvi.

K samotnému vybaveniu hotela patrí aj miniklub pre deti, tenisové kurty, pinpongové stoly, či iné športové a denné aktivity. V ponuke a aj v cene all inclusive boli vodný bicykel, kanoe, či mini katamaran. Súčasťou hotela sú aj dva bazény a bazén pre deti. Vždy v nich bola super teplá a čistá vodička.

Samotná pláž hotela sa nachádza asi 100m od recepcie a je asi jedinou slabinou hotela. Tí, ktorí očakávajú postupné zvažovanie brehu a vodu na plávanie, budú určite sklamaný. More aj 200m od brehu dosahuje hĺbku maximálne 75 cm a pri odlive voda nesiahala ani do 0, 5 m. Avšak pre deti a neplavcov skvelé. Priznám sa, že aj šnorchľovanie v tejto časti, za veľa nestojí. Žiaľ tieto podmienky sa asi nezmenia, nakoľko žiadny hotel na ostrove nesmie manipulovať a upravovať brehy na pláži, ako nám bola podaná informácia.

Ale nevadí. Pre nás ktorí potrebujeme aspoň 1, 5 až 2m hĺbky vody na plávanie, stačilo prejsť zopár metrov na ľavo od hotela a ďalšia pláž iného hotela nám dostatočnú hĺbku vody v mori poskytla.

Ak ste chceli kúpanie spojiť aj s nádherným jemným pieskom, tak 25 minút od hotela Le Canonnier peši popri mori, sa dostanete na úžasnú verejnú pláž Mon Choisy, kde sa splnia všetky Vaše sny o dokonalej pláži. A nakoniec i kúpanie s domorodcami dodá tu pravú exotiku. Sú milí a nádherne hnedučký. Pokiaľ sa vyberiete na toto miesto aj na celý deň, nie je tu problém zakúpiť si jedlo a nápoje.

Vrátim sa ešte k hotelu Le Canonnier, strava, nápoje, obsluha, raňajky, obedy, večere v, celkový výber jedál všetko na výbornej úrovni. Čistota izieb, výmena uterákov, plážové lehátka a slnečníky, taktiež všetko bez jedinej závady.

Rozhodne však doporučujem ALL INCLUSIVE, aby ste neboli na konci prekvapený, doplatkami za nápoje, alebo služby.

Nechýbali ani pravidelné večerné programy so živou hudbou.

Ak sa aj Vy rozhodujete, kde stráviť svoju zimnú dovolenku pri mori, tak určite vidieť Maurícius na vlastné oči sa oplatí.
5*5*5*5*5*
Izby
4*4*4*4*
Pláž
5*5*5*5*5*
Strava
5*5*5*5*5*
Personál
5*5*5*5*5*
Šport
Tipy
Tipy
Mám pre Vás zopár zaujímavých tipov, na miesta ktoré sme prešli a videli na vlastné oči.

Maurícius, je nádherný ostrov ležiaci uprostred Indického oceánu. Počet obyvateľov tohto ostrova je niečo cez 1 milión. V samotnom hlavnom meste Port Louis ich žije asi 110 000 obyvateľov. Prevažnú časť obyvateľstva tvoria hinduisti 55%, žijú tu však v početnej skupine i kresťania, islámisti a dokonca aj 2% číňanov. Ostrovný štát je rozdelený na 9 okresov.
Najrýchlejšia cesta na Maurícius z našich končín je buď lietadlom z Prahy, alebo Viedne /je to drahšia varianta/ do Dubaja.

Následne let z Dubaja na ostrov Maurícius, celkom oba lety trvajú zhruba viac ako 12 hodín, samozrejme je k tomu treba pripočítať všetky prestoje na letiskách , či už pri odletoch a príletoch, alebo prestupe. Aby som neklamal , jedna cesta od dverí nášho domu /Piešťany/ k dverách hotela na Mauríciu nám trvala celkom 27 hodín.

Ako perličku uvádzam, že sme mali zážitok už na letisku hneď po prílete, keď z nášho lietadla okrem iných v plnej paráde vystúpili aj televízne známy milionári Geissenovci s komplet rodinkou. Shana, Davina, Robert a Carmen boli tu. Neskôr sme ich dokonca stretli na pláži o dva hotely ďalej.

Takže ešte o ostrove. Časový posun na ostrove je len prijateľné +3 hodiny oproti nášmu zimnému času.
Ak máte šťastie a letíte z Dubaja na Maurícius počas denných hodín, dostanete k tomu bónus v podobe nádhernej „obhliadky“ ostrova Seychely, nad ktorými lietadlo letí a za jasnej oblohy, je to ďalší úžasný pohľad v cene letenky. Ale môžem sa priznať, z hora je Maurícius krajší ako Seychely.
Ostrov Maurícius je počas celého roka plný zelene, jednak z dôvodu, že tu poznajú iba dve ročné obdobia, zimu a leto. Jednak preto, že je tu veľmi vysoká vlhkosť ovzdušia, až do 80% a pravidelné teplé dáždiky, ktoré kropia prírodu. Leto je tu presne vtedy , keď je u nás zima a končí sa koncom marca. Zima na Mauríciu je odlišná od našej zimy, teplota sa tu v zimnom období pohybuje v rozpätí od 15-25 st.C.

Cestou po tomto čarovnom ostrove na Vás zo všetkých strán vo vetríku mávajú nekonečné lány cukrovej trstiny. Cukrová trstina je jednou z dôležitých súčastí ekonomiky tohto ostrova. Vývoz veľmi kvalitného cukru, tvorí značný príjem pre ekonomiku ostrova. Zaujímavosťou je to, že Maurícius svoj kvalitný cukor vyváža do sveta a sám nakupuje lacný cukor z Číny.

Ostrov však nie je zaujímavý iba tým, že tu všade rastie cukrová trstina, nájdete tu a na vlastné oči môžete vidieť, ako rastie káva, mango, banánovníky, grepy. Mňa osobne najviac potešilo vidieť na vlastné oči ananásovú plantáž a čajovú plantáž. Pre tých ktorí si myslia, že ananás rastie na stromoch, tak je to presne opačne, rastie zo zeme a zrelé plody sú vo výške asi 40 cm nad zemou. Podobne je to aj s čajovníkmi, na Mauríciu ich strihajú zhruba na 1 m výšky a lístky čajovníka sa zbierajú vtedy, keď sú bledo zelenej farby.

Ak si urobíte dostatok času, aby ste na tomto ostrova aj veľa uvideli rozhodne doporučujem nasledovné miesta:
Návšteva fabriky v Bois Chérí na spracovanie a výrobu čaju. Tu za poplatok zhruba 10 euro na osobu /400 maurícijských rupií/môžete vidieť počas chodu prevádzky celý proces. Od dovozu čerstvo natrhaných čajových lístkov z čajovej plantáže, sušenie, triedenie až po balenie hotového čaju do klasických sáčkov ,ktoré dôverne doma poznáme a používame. Desiatky vôní a príchutí z tohto miesta sa Vám navždy cez Váš čuchový orgán dostanú do pamäte.

V cene exkurzie po výrobnom závode, je však i ochutnávka desiatok rôznych čajov. Miesto ochutnávky je vzdialené pár minút cesty od fabriky a vedie hore na kopec cez úžasný dažďový prales, pripomínajúci stromami a jedinečnými papraďami, scény ako z filmu Jurský park. Na vrchole kopca sa nachádza nielen ochutnávka čajov, ale i úžasný pohľad na vzdialené morské pobrežie. Samozrejme je tu možnosť si vybrané druhy čajov aj zakúpiť , aby bolo čím doma pohostiť.

Ďalším miestom, ktoré rozhodne doporučujem navštíviť je La Vaníille crocodile park. Tento park je je plný zaujímavých zvierat, no najviac Vás okrem krokodílov, opíc makakov, netopierov, rýb a iných zvierat zaujmú obrovské suchozemské korytnačky, pravdepodobne najväčšie na svete, ktoré sa voľne pohybujú medzi ľuďmi. Najstarší jedinec sa volá Domino a má 92 rokov. Ak budete mať to šťastie ako ja, tak sa Vám podarí natočiť jedinečné zábery na kameru, z párenia sa týchto skvostov prírody. Rev samca tejto obrovskej korytnačky počas párenia silno pripomína rev leva. Rozhodne sa oplatí navštíviť aj insektárium, kde budete môcť vidieť zbierku všetkých druhov jedinečných chrobákov a motýľov, ktorí sa vyskytujú na tejto strane sveta. Pre deti je pripravený za malú sumičku, asi 10 euro, celoživotný zážitok a to možnosť, odfotiť sa s malým živím krokodílom v náručí. Pre istotu má však papuľku previazanú, samozrejme hovorím o tom mláďatku krokodíla.

Rovnako ako na deti tu myslia i na márnotratné dámy, nakoľko v obchodíku zo suvenírmi, je možné zakúpiť výrobky z pravej krokodílej kože, či už peňaženky, opasky, alebo kabelky. Len pre zaujímavosť ceny kabeliek sa pohybujú zhruba od 2000,- do 3000,- euro. Takže páni pozor !!!

Miestom, ktoré sa ďalej rozhodne oplatí navštíviť , sú vodopády Chamarel, kde šošovka Vášho fotoaparátu, či kamery sa určite poteší a navždy Vám zostanú spomienky na nádherné scény z prírody, doplnené 7 farbami zeme, ktoré je možné vidieť na tomto mieste.

V prípade, že sa vydáte do Jardin de Casela na safari a prechádzku s levmi, myslite na to, že deti aj dospelý do výšky 150 cm tam nemajú z dôvodu ich bezpečnosti prístup, len aby niekto nezostal vonku pred bránou sklamaný.

A konečne si aj my páni prichádzame na svoje. Ešte , že cukrová trstina má aj druhý význam pri spracovaní. Áno, je to tu,
z cukrovej trstiny sa vyrábajú likéry a famózny rum. Tu sa konečne naše chlapské srdce poteší, nielen, že Vás privítajú na recepcii fabriky krásne čierne domorodky, samozrejme v pracovnom. Ale po tom ako si prezriete proces výroby likérov a rumu, nastáva zaslúžený čas odmeny. Degustácia všetkého dobrého čo sa tu vyrobí. Množstvo nie je obmedzené, no vzhľadom na počet druhov a vonkajšiu teplotu rozhodne odporúčam nechodiť sem nalačno a degustovať s mierou. Čo sa mne celkom podarilo, čiže bez ujmy. Samozrejme pre turistov je tu obchodík, kde si tunajšie likéry a rum môžete zakúpiť.

Je rozhodne množstvo ďalších miest ktoré som nevidel a pre ktoré sa tento ráj na zemi oplatí znovu navštíviť.
Nahlásiť chybu
Cestovná kancelária
Autor tejto recenzie uviedol, že organizátorom zájadu bola CK: Iná CK
Termín pobytu
Termín pobytu (február 2014, 7 - 12 dní)
123456789101112
janfebmaraprmájjúnjúlaugsepoktnovdec
Celkové hodnotenie
Celkové hodnotenie
odporúčaOdporúčamodporúčaZhoda s katalógomodporúčaSplnil očakávaniaodporúčaVhodný pre deti
Pripojené fotografie
Pripojené fotografie
Pre zväčšenie fotografie stačí na vybranú fotku kliknúť.
hotelhotelplážhoetlhotelhotel
Bola táto recenzia pre Vás užitočná?Áno
Nechajte si bezplatne zasielať notifikácie
Vždy keď pribudne pre toto ubytovanie nová recenzia, zašleme správu na Váš email.
 
Táto recenzia je názorom pisateľa, nie názorom recenzie-hotelov.sk
Sona Detail recenzie

Najromantickejsi hotel.

, (31 - 40 rokov, pár 2 osoby) odporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 12 čitateľom recenzia pomohla
100%

Fotografie z recenzií

hotelhotelHotel Le CanonnierplážhoetlhotelhotelHotel Le CanonnierHotel Le CanonnierHotel Le CanonnierHotel Le CanonnierHotel Le CanonnierHotel Le CanonnierHotel Le CanonnierHotel Le CanonnierHotel Le CanonnierHotel Le CanonnierHotel Le CanonnierHotel Le CanonnierHotel Le CanonnierHotel Le Canonnier

Hotel Le Canonnier - Profesionálne fotografie

Hotel Le Canonnier
Hotel Le Canonnier
Hotel Le Canonnier
Hotel Le Canonnier
Hotel Le Canonnier
Hotel Le Canonnier
Hotel Le Canonnier
Hotel Le Canonnier

Podobné recenzie Severné pobrežie

Hotel Le Canonnier
Hotel Le Canonnier 4*
Maurícius, Severné pobrežie, Pointe aux Cannoniers
. najlepšie hodnotenie
2 recenzie
91%

Hotel Le Canonnier taktiež známy ako:

  • Beachcomber Le Canonnier

Pridaj vlastnú recenziu




Moment...