Hotel Alkyon Resort Hotel & Spa

5*5*5*5*5*
Vrachati 20006, Corinthia, Peloponnese, Grécko
Hotel Alkyon Resort Hotel & Spa GalériaGaléria (11)
75%
Celkovo hodnotený
ako 6. najlepší z 20.
v oblasti Peloponéz
Úžasné1
Výborné1
Dobré0
Skôr zlé1
Zlé0
Veľmi zlé0
Alkyon Resort Hotel & Spa od1635€vrátane poplatkov

Hotel Alkyon Resort Hotel & Spa recenzie

Archív recenzií

Marian Detail recenzie

Sklamanie

, (60+ rokov, pár 2 osoby) neodporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 0 čitateľom recenzia pomohla
60%
Oľa D. Detail recenzie

Príjemný relax

, (60+ rokov, pár 2 osoby) odporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 5 čitateľom recenzia pomohla
78%
5*5*5*5*5*
Celkové hodnotenie
Hotel bol situovaný v malom mestečku či skôr dedinke Vrachati pri Korintskom zálive. Stred dedinky s obchodíkmi bol vzdialený cca 20-30minút chôdze cez nezáživnú, ale dosť frekventovanú ulicu. Hotel tvorilo viacero budov, umiestnených v peknej udržiavanej zeleni. Na pobreží je viacero taverničiek, kde je najmä večer veľmi živo. Transfer z letiska trval viac ako 2 hod. Keďže sme prišli až večer, ubytovali nás okamžite. Hotel má dva bazény vonkajšie, vnútorný bazén, wellness a vonkajšiu vírivku. Ešte mi nedá nepripomenúť jednu prekvapivú skutočnosť na adresu CK. Keďže sme mali prvý deň na transport (z BA sme odchádzali o 13:00 hod., na hotel sme prišli o 19:15 hod.), jedlo sme mali len večer. Za celý čas transportu sme dostali len nápoj. Takto si nikto z nás nepredstavoval UAI! Delegátka tvrdila, že pri lete okolo 2 hod. nedávajú žiadne občerstvenie. Vraj sme s tým mali rátať. Minimálne raz ročne niekde letím, ale vždy sme dostali nejaké občerstvenie a na výber nápoje. Lenže nám celý transport trval viac ako 2 hod. Myslím, že tieto skutočnosti by mali CK prehodnotiť, lebo to nevrhá dobré svetlo na ich služby. Navyše, keď sme mali celý deň platený. Rovnako to bolo posledný deň, keď sme z hotela odchádzali už o 6:30 a mali sme celý deň uhradený. Zhrniem: boli sme ukrátení o takmer 2 dni!
5*5*5*5*5*
Izby
Najprv nás ubytovali v izbe na prízemí. Bola veľká, s balkónom, s vaňou. Lenže táto izba mala jeden nedostatok. Nebola dostatočne vetraná a ani po jednej noci nezmizol z nej vlhký zápach. Na požiadanie nám delegátka vybavila výmenu za síce menšiu, ale rozhodne zdravšiu izbu na 1. poschodí toho istého objektu. Do konca pobytu viacerí menili prízemné izby z rovnakého dôvodu ako my. Odporúčame vybrať si, ak to ide, izby na poschodí. V noci môžete nerušene vetrať bez použitia klimatizácie (bolo okolo 23 stupňov). Nebolo počuť žiaden hluk, len do polnoci vyspevovali cikády a od polnoci cvrlikali cvrčky. Hotová selanka! Zariadenie bolo účelné, praktické. TV, malá chladnička a v nej bola neustále pripravená voda. Najhoršie to je na WC, kde žiadajú dávať použitý papier do koša. Ale na to sa dá privyknúť. Izbu nám upratovali denne a denne menili aj uteráky.
5*5*5*5*5*
Pláž
Pláž bola cca 100 m od hotela. Bolo treba prejsť cez komunikáciu pri nie veľmi vábnych rozostavaných domoch a zarastených záhradách. Hotel mal svoju pláž, kde bol dostatok ležadiel. Vstup do mora bol pozvoľný, pláž kamienková, CK sľubovaný piesok bol len pri vlnách. Kto je citlivejší, nech si zoberie obuv do vody. V hotelovej predajni sú tieto topánočky predražené a športový obchod v meste zatvárajú skoro. Podmorský svet nič moc. Šnorchlovať sa nedá. Len húfy malých rybiek obkusujú nohy, ak chvíľu stojíte v mori.
5*5*5*5*5*
Strava
Strava sa podávala formou bufetového výberu. Sortiment bol rôzny podľa chute. Polievka bola v ponuke až večer. Jedlá boli dobre ochutené a striedali sa. Myslím, že každý si našiel, čo mu chutilo. Vždy bolo dosť ovocia i zeleniny. Ako dezert boli rôzne špecialitky: baklava, želatína, puding, koláčiky. K dispozícii bola vanilková a čokoládová zmrzlina a 3 druhy topingov. Čo ma prekvapilo, že nebolo možné dať si po obede napr. k zákuskom kávičku. Kávovary boli odstavené, rovnako aj sladké nápoje. Čašníci roznášali vodu, pivo, víno, džús. V propozíciách sa spomínala čerstvá pomarančová šťava v raňajkovej ponuke, ale reálne sa kdesi vytratila ako aj grécka prevarená káva. Tak potom neviem, prečo sme mali ultra on inclusive. Alkoholické nápoje boli domáce, všade sypali veľa ľadu. Nápoje sa podávali aj pri bazéne a pri mori v bufete, kde servírovala málo zhovorčivá barmanka, ktorá sa síce dostatočne starala o upratovanie ležadiel a odnášala poháre po nespratníkoch, ale nevedela sa ani usmiať. Vymenila ju po čase usmiata dievčina, ktorú však viac ako poriadok zaujímal mobil. Paradoxne pri mori neboli často v ponuke ryby (cca 3 x) alebo morské plody. Nahrádzalo ich teľacie, hovädzie, bravčové a kuracie mäso. Musíme sa kladne vyjadriť k priestoru jedálne. Bola to najudržiavanejšia a najkrajšia jedáleň v letovisku, akú sme videli. Bola čistá, vzdušná, priestorná a krásne zariadená.
5*5*5*5*5*
Personál
Personál bol vcelku ochotný, ústretový a milý. Recepcia fungovala v takom svojskom režime. Pracovníci vkuse telefonovali a nedali sa rušiť, ak ste niečo potrebovali. Napr. sme chceli vedieť cestovný poriadok autobusov do Atén a dostali sme plánik, ako nájdeme v mestečku predajňu lístkov... Komunikácia v hoteli dosť viazla. Animátori nefungovali, delegátka sa zaujímala len o predaj výletov a uhradenie hotelovej taxy. O tom, že bude večer hudby alebo grilovačka pri bazéne, si dávali informácie hostia navzájom. Nijaké možnosti a ponuky spoločenského vyžitia. Len vysedávanie pri bazéne v bare. Počas pobytu bol sviatok, tak prišli predavači suvenírov, obchodníci a stánkári s dobrotami. To trvalo však len tri dni. Aspoň bolo večer kam ísť. Myslíme si, že taký rezort ako je Alkyon, by mohol častejšie organizovať podujatia na spôsob gréckeho večera tanca či hudby, určite by nám mali čo ponúknuť a ukázať z gréckeho umenia. Večery boli len pre deti - súťaže a premietanie rozprávok. A to klientov nemôže uspokojiť.
3*3*3*
Šport
Hotel vlastnil suchozemské bicykle, kanoe a 2 vodné bicykle. K dispozícii bol wellness, posilňovňa, biliard.
Tipy
Tipy
Rozhodne odporúčame navštíviť mesto Old Korint, kde je archeologický park a múzeum. Oplatí sa vidieť. Je to cca 10 km. Nad ním sa vypína Akrokorint, zrúcanina pevnosti vo vzdialenosti cca 5 km smerom do kopca. Fakultatívne výlety sme neabsolvovali, podľa nás sú predražené a je slabá ponuka. Také historické územie ako je Peloponéz ponúka množstvo možností na výlety, ale CK to nevedia kvalitne organizovať. Majú veľa výhovoriek prečo a ako to nejde. Tak sme sa vybrali sami autobusom do Atén (100 km) a pozreli sme, čo sme chceli. Atény a Akropolu treba navštíviť. Sú to grécke skvosty!
Nahlásiť chybu
Cestovná kancelária
Autor tejto recenzie uviedol, že organizátorom zájadu bola CK: Koala tours
Termín pobytu
Termín pobytu (júl 2019, 7 - 12 dní)
123456789101112
janfebmaraprmájjúnjúlaugsepoktnovdec
Celkové hodnotenie
Celkové hodnotenie
odporúčaOdporúčamneodporúčaZhoda s katalógomodporúčaSplnil očakávaniaodporúčaVhodný pre deti
Bola táto recenzia pre Vás užitočná?Áno
Nechajte si bezplatne zasielať notifikácie
Vždy keď pribudne pre toto ubytovanie nová recenzia, zašleme správu na Váš email.
 
Táto recenzia je názorom pisateľa, nie názorom recenzie-hotelov.sk
Romana Detail recenzie

Úžasný hotel, krásna pláž a perfektná...

, (21 - 30 rokov, pár 2 osoby) odporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 4 čitateľom recenzia pomohla
86%

Hotel Alkyon Resort Hotel & Spa - Profesionálne fotografie

Hotel Alkyon Resort Hotel & Spa
Hotel Alkyon Resort Hotel & Spa
Hotel Alkyon Resort Hotel & Spa
Hotel Alkyon Resort Hotel & Spa
Hotel Alkyon Resort Hotel & Spa
Hotel Alkyon Resort Hotel & Spa
Hotel Alkyon Resort Hotel & Spa
Hotel Alkyon Resort Hotel & Spa
Hotel Alkyon Resort Hotel & Spa
Hotel Alkyon Resort Hotel & Spa
Hotel Alkyon Resort Hotel & Spa

Podobné recenzie Peloponéz

Aldemar Olympian Village
Aldemar Olympian Village 5*
Grécko, Peloponéz, Skafidia
. najlepšie hodnotenie
31 recenzií
76%
Hotel Kalogria Greek Village
Hotel Kalogria Greek Village 3*
Grécko, Peloponéz, Araxos
. najlepšie hodnotenie
35 recenzií
75%
Hotel Alkyon Resort Hotel & Spa
Hotel Alkyon Resort Hotel & Spa 5*
Grécko, Peloponéz, Vrachati
. najlepšie hodnotenie
3 recenzie
75%
The Grove Seaside Hotel
The Grove Seaside Hotel 4*
Grécko, Peloponéz, Tolo
. najlepšie hodnotenie
2 recenzie
78%
Hotel The Westin Resort
Hotel The Westin Resort 5*
Grécko, Peloponéz, Costa Navarino
. najlepšie hodnotenie
1 recenzia
80%
Pridaj vlastnú recenziu




Moment...