Hotel Elphistone Resort

4*4*4*4*
25 Km north of Marsa Alam City, Marsa Alam, Egypt
Hotel Elphistone Resort GalériaGaléria (6)
52%
Celkovo hodnotený
ako 37. najlepší z 37.
v oblasti Marsa Alam
Úžasné0
Výborné0
Dobré0
Skôr zlé4
Zlé0
Veľmi zlé0
Elphistone Resort od521€vrátane poplatkov

Hotel Elphistone Resort recenzie

Archív recenzií

jozef Detail recenzie

Neodporúčam

, (60+ rokov, pár 2 osoby) neodporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 0 čitateľom recenzia pomohla
53%
marcel filip Detail recenzie

Maximálne 3 hviezdičky

, (41 - 50 rokov, rodina s deťmi) neodporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 1 čitateľom recenzia pomohla
50%
Hotel Elphistone Resort ,Marsa alam (Egypt) Detail recenzie

V pohode

, (21 - 30 rokov, pár 2 osoby) odporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 1 čitateľom recenzia pomohla
56%
Peter Kottáš Detail recenzie

Hotel určený pre Talianov - Neodporúčame

, (21 - 30 rokov, pár 2 osoby) neodporúča
Bola táto recenzia pre Vás užitočná? 0 čitateľom recenzia pomohla
50%
3*3*3*
Celkové hodnotenie
Dovolenka bola dobrá hlavne vďaka partii ľudí, ale hotel ju len kazil. Ten ovláda talianska cestovná kancelária tj. v skratke:
nevychovaní hluční Taliani, talianská hudba, jedlo, animačný program len v taliančine, ostatný iba dopĺňajú počty. Čítali sme recenzie kde sa práve na to ľudia sťažovali ale takýto extrém človek nečaká. Vrchol všetkého bol, keď posledný deň prichystali párty a slávnosť len pre Talianov (ostatné národnosti vstup zakázaný s jedlom a pitím o akom sa nám v hotely ani nesnívalo a nie len to, ešte sme kvôli tomu celý deň nemohli používať 2 z 3 bazénov a bar). Taliani majú lepší servis od čašníkov, personálu, neexistuje netaliansky animačný program, všade samá taliančina takže sme z hotelu utekali vždy keď sa dalo lebo sme si chceli užiť Egypt a nie Taliansko.
4*4*4*4*
Izby
Najprv sme dostali izbu, ktorá bola na úrovni 2* hotelu. Po zaplatení 20 Eur do vrecka recepčného sa našla izba na najvyššom poschodí lepšej kvality. Klimatizácia bola veľmi hlučná a nábytok zastaralý. Upratovanie bolo každý deň na zodpovedajúcej úrovni.
3*3*3*
Pláž
Stredisko na egyptské pomery celkom v poriadku. Miestami zanedbané, ale inak OK. Hlavný problém bol v absurdnej snahe podobať sa na Európu. Výsledok je taký, že rezort vyzerá a hlavne pôsobí skôr ako zanedbaný európsky hotel, než atmosferické egyptské miesto na oddych. Pláž vybagrovaná čo je plus, more v marsa alam je od pobrežia asi 700metrov len plytka voda a koraly čo väčšina hotelov rieši vybudovaním móla aby sa hostia mohli kúpať v čerstvej hlbokej vode, to ale v elphistone zatiaľ len stavajú (podľa recenzií ho stavajú už tri roky). Za návštevu stojí pláž abu dabab na ktorú vás dopravia zadarmo mikrobusom trikrát do týždňa čo je príjemná zmena.
3*3*3*
Strava
Strava na prvý pohľad zaujímavá a chutná až na raňajky ktoré boli chudobné, malý výber a stále presne to isté. Obedy a večere sa postupom času tiež zunovali, hlavný problém by som videl v jednotvárnosti a prílišnej snahe podobať sa európe tj. žiadne výrazné egyptu vlastné chuťe, takisto podavané nápoje, stále tie isté, cola fanta sprite zo sirupu, tri druhy džusov z prášku a sóda. Napoje s najväčšou pravdepodobnosťou pripravujú z vody z vodovodu lebo keď vypadla voda (na cca 12 hod) zmizli aj tieto nápoje.
Nápoje všeobecne: Koktejly neboli v cene, doplácalo sa 3 E za jeden a boli objektívne hrozné (každý hosť si dal max jeden na ochutnanie a žiadny ďalší). Alkohol a vôbec všetko čapované do 1.5 decových plastových pohárov ako na letnom festivale, alkohol nie teplý ale horúci, všeobecný zákaz čapovania vody do flaší ktorý sa dal porušiť len ak vás nevidia alebo po naťahovaní sa s čašníkom.
3*3*3*
Personál
Na prvý pohľad celkom fajn, ale pomaly za každé slovo očakávajú bakšiš. Ešte sa mi nestalo aby mi pikolik čo nosí kufre (prešiel s nimi asi 20 metrov) povedal, že 60 centov (eur) je mu málo. Takisto na recepcii, neochota vrátiť nám naše pasy lebo chceli šetriť na tom aby si nemuseli robiť kópie, museli sme zaplatiť za izbu aby stála zato. Inak samozrejme boli aj výnimky v hotely pracuje mnoho ľudí takže boli aj takí, ktorí sa chvíľu zastavili a porozprávali a nič zato nechceli. Napríklad housekeeper na budove "C" bol skutočne milý a snaživý človek.
2*2*
Šport
Prakticky všetky športy za poplatok, resp poplatok za požičanie vybavenia. Väčšina športovísk bola aj tak okupovaná talianskou cestovkou takže sme sa vlastne k ničomu poriadne nedostali. Iný Slováci a Poliaci sa chvíľu hrali volejbal, pokiaľ ich nevyhodili spomínaní Taliani.
Tipy
Tipy
Perfektný výlet na štvorkolkách, ktorý kúpite na pláži pri hotely alebo priamo od sprostredkovateľov ktorý sú hneď oproti hotelu. Všeobecne odporúčame výlety zakúpené od tretích osôb (mimo cestovky) pretože sú mnohonásobne lacnejšie a CK samozrejme vyhovuje vám povedať nech to nerobíte. Napr spomínaný výlet na štvorkolkách stál v hoteli 50 eur na jedného a na pláži sa dal kúpiť za 15 eur. Na druhej strane odporúčame výlet loďou na tri ostrovy ktorý bol za 50 eur na osobu od cestovky naopak výhodný a veľmi dobre vybavený (lepšie jedlo a nápoje ako v hotely, transport 240 km autobusom (dokopy) a cca 6 hodín na lodi).
Nahlásiť chybu
Cestovná kancelária
Autor tejto recenzie uviedol, že organizátorom zájadu bola CK: Azur Reizen
Termín pobytu
Termín pobytu (august 2014, 7 - 12 dní)
123456789101112
janfebmaraprmájjúnjúlaugsepoktnovdec
Celkové hodnotenie
Celkové hodnotenie
neodporúčaOdporúčamneodporúčaZhoda s katalógomneodporúčaSplnil očakávanianeodporúčaVhodný pre deti
Bola táto recenzia pre Vás užitočná?Áno
Nechajte si bezplatne zasielať notifikácie
Vždy keď pribudne pre toto ubytovanie nová recenzia, zašleme správu na Váš email.
 
Táto recenzia je názorom pisateľa, nie názorom recenzie-hotelov.sk

Hotel Elphistone Resort - Profesionálne fotografie

Hotel Elphistone Resort
Hotel Elphistone Resort
Hotel Elphistone Resort
Hotel Elphistone Resort
Hotel Elphistone Resort
Hotel Elphistone Resort

Podobné recenzie Marsa Alam

Hotel LTI Akassia Beach
Hotel LTI Akassia Beach 5*
Egypt, Marsa Alam, El Quseir
. najlepšie hodnotenie
1 recenzia
67%
Hotel Tulip Beach Resort
Hotel Tulip Beach Resort 4*
Egypt, Marsa Alam, Port Ghalib
. najlepšie hodnotenie
1 recenzia
67%
Hotel Flamenco Beach and Resort
Hotel Flamenco Beach and Resort 4*
Egypt, Marsa Alam, El Quseir
. najlepšie hodnotenie
1 recenzia
61%
Hotel Oriental Bay Marsa Alam
Hotel Oriental Bay Marsa Alam 4*
Egypt, Marsa Alam, Marsa Alam
. najlepšie hodnotenie
4 recenzie
68%
Hotel Elphistone Resort
Hotel Elphistone Resort 4*
Egypt, Marsa Alam, Marsa Alam
. najlepšie hodnotenie
4 recenzie
52%
Pridaj vlastnú recenziu




Moment...